HARTING MICA in Zwitserse Rinspeed ‘Etos’ registreert emissie-uitstoot en voertuigstatus

0

 Rinspeed auto_Etos 01De nieuwe Rinspeed conceptauto ‘Etos’ is uitgerust met de slimme industriële minicomputer van de HARTING Technology Group: de HARTING MICA. De HARTING MICA (Modular Industry Computing Architecture) voert de registratie van de emissie en de status uit in het voertuig. De Zwitserse autofabrikant Rinspeed is onder de indruk van de digitale oplossing van HARTING dat van origine gespecialiseerd is in industriële connectivity. HARTING MICA is een modulair platform bestaande uit open hard- en Rinspeed auto_Etos MICAsoftwarecomponenten dat snel en met geringe kosten kan worden aangepast aan een groot aantal toepassingen. De MICA in de ‘Etos’, registreert en verzendt rij- en motorgegevens met behulp van sensoren en RFID-tags. De gegevens worden geanalyseerd en verwerkt door de onafhankelijke instantie Dekra. Zo kunnen specifieke uitspraken worden gedaan over de betrouwbaarheid van het aantal gereden kilometers.

‘De MICA is transparant, divers en uitzonderlijk’ merkt Dr. Jan Regtmeier, Directeur Product Management bij HARTING IT Software Development, op. Hij ziet voornamelijk mobiele en stationaire machines en fabrieken als doelmarkt. Ze kunnen onderling worden verbonden en voordelig en efficiënt in de cloud werken.

In het licht van deze voordelen, heeft HARTING ook een competitie aangekondigd. Op de Hannover Messe van 25 tot 29 april 2016, zullen prijzen worden uitgereikt voor de meest creatieve en interessante ideeën. Na de Geneva Motor Show, vormt de ‘Etos’ en de MICA het hoogtepunt op de stand van de HARTING Technology Group op de Hannover Messe.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics