Hanzehogeschool ontwikkelt nieuw programma voor mkb’ers die internationaal willen groeien.

0

Ondernemers kunnen vanaf nu met subsidie deelnemen aan het programma International Business Talent 2018-2021, via de Groninger Ondernemersregeling. Het programma is ontwikkeld door de Hanzehogeschool en heeft als belangrijkste doel het verhogen van het internationale concurrentievermogen van bedrijven binnen innovatieve sectoren. In het programma worden internationaal geschoolde studenten en trainees ingezet.

Onderzoeksopdracht

In het programma voeren (Nederlandse en buitenlandse) studenten van de Hanzehogeschool langlopende internationale onderzoeksopdrachten uit bij industriële midden- en kleinbedrijven. Dit soort opdrachten gaat vaak over complexe internationaliseringsvraagstukken en vereisen daarom talentvolle laatstejaarsstudenten, met specifieke profieleisen. Nadat de student geselecteerd en persoonlijk gekoppeld is aan een bedrijf, voert hij zijn internationale afstudeeropdracht uit bij het bedrijf.

Traineeship

Na afronding van de afstudeeropdracht gaat de student, inmiddels afgestudeerd, als trainee bij hetzelfde bedrijf zijn onderzoek toepassen. Het traineeship staat onder intensieve begeleiding van een ervaren externe professional. Door het programma worden top-studenten aan industriële bedrijven in Groningen gekoppeld. De verwachting is dat ongeveer de helft van de studenten ook na het traineeship in dienst kan blijven van het bedrijf.

Groninger Ondernemersregeling

De Groninger Ondernemersregeling bevat subsidies tot 5000 euro voor ondernemers die zich verder willen ontwikkelen of de (jeugd)werkloosheid willen verminderen door meester-gezeltrajecten aan te bieden. Hiervoor zijn diverse programma’s erkend waar ondernemers een traject bij kunnen volgen. De provincie heeft eerder andere programma’s erkend als onderdeel van deze regeling.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics