Hannover Messe 2019: van componenten tot systeemoplossingen

0

De industrie maakt snelle en ingrijpende veranderingen door, omdat technologieën als kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning steeds meer onderdeel gaan uitmaken van de connected industrie. De Hannover Messe 2019 heeft daarom als motto ‘Industrial Intelligence’ en focust daarbij tegelijkertijd op de rol van de mens – de ontwikkelaar van ideeën die de doorslag gaan geven in de fabriek van de toekomst.


Alle toonaangevende aanbieders van automatisering, robotica, industriële software, aandrijfsystemen en energietechnologieën zijn op de beurs vertegenwoordigd, weet Jochen Köckler, bestuursvoorzitter van de Deutsche Messe.

De Hannover Messe is booming: van 1 tot 5 april zullen naar verwachting 6.500 bedrijven uit 75 landen exposeren op ‘s werelds toonaangevende vakbeurs voor industriële technologie. Wereldwijd opererende bedrijven, kleine en middelgrote ondernemingen en start-ups presenteren hun componenten en systeemoplossingen voor de industriële productie- en energiesystemen van morgen. Alle toonaangevende aanbieders van automatisering, robotica, industriële software, aandrijfsystemen en energietechnologieën zijn op de beurs vertegenwoordigd, weet Jochen Köckler, bestuursvoorzitter van de Deutsche Messe. En ook op het gebied van uitbesteding en onderzoek & ontwikkeling geven tal van partijen acte de présence. ‘De Hannover Messe is het enige platform ter wereld dat de nadruk legt op de manier waarop mechanische en elektrotechnische componenten en systemen samenwerken met de digitale technologieën die worden aangeboden door software- en it-bedrijven’, verklaart Köckler. ‘Het is de enige plaats waar bezoekers uit de productie- en energiesector een panoramisch zicht krijgen op de toekomst van de industrie.’

Het partnerland van de Hannover Messe is dit jaar Zweden, dat de gelegenheid zal aangrijpen om zich aan de wereldwijde industrie te presenteren met nieuwe technologiethema’s, investeringsmogelijkheden, innovatieve groeistrategieën en onderzoeksprojecten. Zweden profileert zich als een voorloper in de digitalisering van de industrie (en andere sectoren) en kan daarbij wijzen op telecomgigant Ericsson en – vanuit Stockholm als het Silicon Valley van Europa – apps als Spotify en Skype en games als Minecraft en Candy Crush. Ook op het gebied van duurzame energie is Zweden een pionier, die inmiddels meer dan de helft van de energiebehoefte afdekt uit hernieuwbare bronnen. Daarmee zal het land ongetwijfeld uitpakken op de beurs Integrated Energy, een van de zes in Hannover. De andere vijf zijn Integrated Automation, Motion & Drives; Digital Factory; Industrial Supply; Research & Technology en ComVac.

Ook Link Magazine is begin april present in Hannover. Voorafgaand verschijnt in maart de jaarlijkse Duitstalige uitgave, met het beursthema ‘Industrial Intelligence’. Centraal in Link Magazin staat de bijdrage die Nederlandse maakbedrijven kunnen leveren aan het succes van de Duitse industrie – en omgekeerd.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics