Hands-on samenwerking in TU/e Innovation Space

0

In het voorjaar van 2018 zal TU/e Innovation Space officiëel van start gaan. Het is een platform waar studenten, studententeams, student-ondernemers en onderzoekers samen kunnen werken in multidisciplinaire teams. Dit met het doel om met een wetenschappelijke benadering innovatieve oplossingen te bedenken voor hedendaagse vraagstukken, in samenwerking met bedrijven en organisaties.

Gemotiveerdere en ondernemende studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) werken al langer samen in multidisciplinaire studententeams en start-ups. De mindset en vaardigheden die zij op deze manier ontwikkelen zijn zeer gewild in het bedrijfsleven. Bedrijven zoeken breed georienteerde, goed opgeleide, hands-on ingenieurs van de toekomst. Daarom investeert de TU/e in nieuwe vormen van onderwijs en onderzoek, en TU/e Innovation Space is daar een waardevol voorbeeld van. TU/e Innovation Space faciliteert ‘learning by doing’ en een meer ondernemende houding bij studenten.

TU/e Innovation Space kent drie hoofdactiviteiten. Ten eerste, het inspireren en faciliteren van bachelor-, master- en PDEngstudenten, en het aantrekken van nieuwe studenten. Ten tweede, het ondersteunen van studenten in multidisciplinaire projecten bij het ontwikkelen van prototypes in samenwerking met onderzoekers en het bedrijfsleven. Ten derde, het omzetten van deze prototypen in tastbare producten en werkende diensten voor de maatschappij. Dit creëert kansen om nieuwe ondernemingen te starten en onderzoek te valoriseren.

De multidisciplinaire projecten in TU/e Innovation Space passen bij de onderwijsstrategie van de TU/e om het onderwijs meer hands-on te maken. Daarnaast past TU/e Innovation Space bij de keuze om een 24/7 campusuniversiteit te zijn.

Voordat TU/e Innovation Space geopend zal worden in het Matrixgebouw in 2018, zullen er in 2017 al diverse experimenten plaatsvinden. Diverse onderwijsprojecten, studententeams en student-ondernemers krijgen een plek in TU/e Innovation Space. Daarnaast nodigt de TU/e eigen medewerkers, studenten en bedrijven uit de regio uit om vernieuwende ideeën en veelbelovende projecten aan te dragen en zo samen TU/e Innovation Space verder te ontwikkelen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics