Handelsmissie duurzame bouw- en energiesystemen Denemarken en Zweden 28 t/m 30 september 2021

0

Bent u als mkb-bedrijf of scale-up actief in energiegerelateerde technologieën, duurzaam bouwen of duurzaam renoveren? En heeft u interesse in de Zweedse en/of Deense markt? Meld u dan aan voor deze handelsmissie Duurzame bouw- en energiesystemen Denemarken en Zweden van 28 tot en met 30 september.

Nederlandse technologieaanbieders zijn erg in trek in Denemarken en Zweden. Nederlandse bedrijven hebben de afgelopen tijd in verschillende online evenementen praktische kennis, mogelijke zakenpartners, nieuwe projecten en klanten gevonden in de regio’s Kopenhagen, Malmö/Lund en Helsingborg. U bent van harte welkom op deze fysieke handelsmissie om deze stevige basis als springplank voor uw eigen bedrijf te gebruiken.

Ambities in energiebesparing en duurzame energie

Zweden en Denemarken hebben grote ambities voor de toepassing van energiebesparende bouw, renovaties en het opwekken van duurzame energie. Zo wil bijvoorbeeld Kopenhagen in 2025 de eerste CO2-neutrale hoofdstad ter wereld zijn. De stad wil bovendien in de komende 10 jaar de CO2-voetafdruk van 2 miljoen ton naar 0 terugbrengen. En de Zweedse bouwsector heeft onder andere als doel tot 2030 50% minder schadelijke stoffen uit te stoten.

Er zijn grote investeringen in schone technologieën nodig om deze doelen te halen. Dit biedt concrete kansen voor Nederlandse bedrijven. Deze missie is onderdeel van een meerjarige roadmap die bestaat uit verschillende events, (online) missies en beursbezoeken. Neem voor meer informatie over de roadmap contact op met de betrokken organisaties.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens deze missie:

 • komt u in contact met nieuwe mogelijke partners en klanten;
 • kunt u uw eigen contacten weer ontmoeten (als u al eerder hebt meegedaan);
 • brengt u een bezoek aan 3 steden waar veel kansen liggen in nieuwbouw en renovatie (Kopenhagen, Malmö/Lund en Helsingborg);
 • krijgt u inzicht in hoe uw bedrijf kansen kan benutten aan de hand van concrete projecten op de Zweedse en Deense markt;
 • kunt u betere toegang tot de markt krijgen. Dit doet u samen met de Nederlandse overheid via consortiavorming en publiek-private samenwerking.

De missie is gericht op innovatieve bedrijven met technologieën, producten of diensten op het gebied van energiegerelateerde oplossingen voor gebouwen. Het gaat om zowel hardware als software. Denk bijvoorbeeld aan:

 • oplossingen voor het opwekken van energie op gebouwen, zoals zonne- en windenergie;
 • energie-efficiënte koel-, verwarmings- of ventilatieoplossingen;
 • onderhoud en reparatie van duurzame gebouwen;
 • automatiseringssystemen voor gebouwen.

  Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’ 

Aanmelden kan tot en met 6 september. De voertaal is Engels.

Deelnemende bedrijven moeten passen binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus van deze handelsmissie. Aanmelding en de automatische ontvangstbevestiging hiervan betekent daarom niet automatisch toelating tot de handelsmissie. U ontvangt een definitieve bevestiging van uw deelname van de RVO-projectleider na sluiting van de aanmeldperiode

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.