Halton Group neemt MIWO over, specialist in luchtbehandeling voor professionele keukens

0

Halton Group heeft ingestemd met de overname van het Nederlandse MIWO Luchtbehandelingstechniek B.V., dat een ruime ervaring heeft in het leveren van kant-en-klare luchtbehandelingsoplossingen voor restaurantketens in Nederland. Het bedrijf is de tweede overname die Halton in de afgelopen twee jaar op dit gebied heeft gedaan. De overeenkomst voor de overname werd ondertekend op 12 juni.

Het is gebleken dat ketens een mooi groeipotentieel bieden voor de activiteiten op het vlak van voedingsdiensten van Halton in Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Europa. Deze overname biedt Halton nieuwe mogelijkheden om relaties uit te bouwen met ketens op de Nederlandse markt.

“MIWO Luchtbehandelingstechniek is een succesvolle en efficiënte leverancier van complete luchtbehandelingsoplossingen voor de gekozen klantenkring en beschikt over een uitstekend onderaannemingsnetwerk. Deze samenwerking levert ons uitstekende opportuniteiten op om onze activiteiten op de actieve Nederlandse markten uit te breiden,”zegt Kai Konola, CEO van de Halton Group, over de redenen achter de overname. 

Voor de klant is het gebruikelijke leveringsmodel in de sector vaak erg versnipperd, waardoor de prestaties van het geïnstalleerde systeem en de luchtverversing in de gebouwen niet altijd optimaal zijn.

”Wij willen onze klanten de beste kant-en-klare oplossingen op de markt bieden, van hoogwaardig ontwerp tot installatie, opstart en service achteraf, volledig geïntegreerd in één enkele oplossing. In de toekomst zullen de klanten ook profiteren van de verregaande expertise, technologische knowhow en hoogwaardige R&D-hubs van Halton, die ons in staat stellen onze oplossingen aan te passen aan de specifieke behoeften van de meest veeleisende klanten. Onze klanten kunnen rekenen op een transparant en eenvoudig project met een optimaal resultaat dat hen heel wat energie bespaart en het welzijn van hun personeel verbetert,” zegt Georges Gaspar, directeur van de wereldwijde Foodservice-activiteiten van Halton.  

MIWO Luchtbehandelingstechniek B.V. behaalde in 2018 een omzet van bijna 3 miljoen euro, met in totaal 30 medewerkers, van wie de helft eigen personeel en de andere helft onderaannemers. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is gevestigd in Alphen aan den Rijn.

MIWO Luchtbehandelingstechniek zal na de overname zijn activiteiten voortzetten als aparte entiteit en onder de huidige naam. De huidige managing director, Arco Michaelis, blijft aan als hoofd van de entiteit.

“Ik ben erg blij met deze overname en kijk ernaar uit om ons bedrijf samen te laten groeien als de grootste leverancier op de markt,” zegt Michaelis.

Met het oog op operationele efficiëntie, verhuist het team van  Halton Foodservice Nederland naar dezelfde locatie als het team van MIWO

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics