HAL bereikt overeenstemming over aankoop 31,45% belang in Prodrive Technology.

0

HAL zal samen met de twee oprichters van Prodrive Technologies investeren om de ambities van het bedrijf te ondersteunen. “We zijn verheugd om HAL te verwelkomen als nieuwe investeerder en sterke partner die Prodrive Technologies zal ondersteunen bij haar verdere groei en bij het ontwikkelen van betekenisvolle innovaties die belangrijke maatschappelijke uitdagingen aanpakken”, aldus Pieter Janssen, medeoprichter en CEO van Prodrive Technologies.

“We kijken ernaar uit om onze investeringsroadmap te versnellen, ondersteund door HAL en onze twee oprichters. HAL’s brede ervaring en lange termijn oriëntatie zullen onze komende groeigolven ondersteunen,” aldus Karel van Gerven, CFO van Prodrive Technologies.

Prodrive Technologies is actief op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en productie van hightech elektronica, software en mechatronische producten en systemen. Het bedrijf levert oplossingen voor onder andere de halfgeleider-, medische en elektrische mobiliteitsindustrie. De omzet over het boekjaar 2020 bedroeg 279 miljoen euro en de onderneming heeft ongeveer 2.075 FTE in dienst.

Link magazine editie december thema 2021 Sociale Innovatie: Beter innoveren, beter produceren. Lees Link digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

De afronding van de transactie is onderhevig aan voorwaarden die gebruikelijk zijn voor transacties van deze aard, waaronder goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten en afronding van de procedures in het kader van de Wet op de ondernemingsraden.

Het in 1993 opgerichte Nederlandse Prodrive Technologies ontwerpt en produceert hightech elektronica, software en mechatronische producten en systemen. Prodrive Technologies heeft zes gespecialiseerde R&D programma’s en drie sterk geautomatiseerde productielocaties. Het bedrijf heeft dochterondernemingen in Nederland, de VS, China, Israël, Duitsland en Japan.

HAL is de Nederlandse investeringsdochter van HAL Holding N.V., een internationale investeringsmaatschappij die via HAL Trust genoteerd is aan de Amsterdamse Effectenbeurs. HAL heeft significante posities in een aantal ondernemingen die genoteerd zijn aan grote Europese beurzen, alsmede meerderheidsbelangen en significante minderheidsbelangen in niet-beursgenoteerde ondernemingen die actief zijn in een breed scala van industrieën.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics