H2 Equity Partners verwerft meerderheidspositie in Faber Holding

0

H2 Equity Partners (“H2”) is verheugd aan te kondigen dat het Faber Holding heeft overgenomen. Faber Holding is actief in de ruimte van printplaten, die de kern leveren aan elk elektrisch apparaat. Faber Holding levert diensten, zoals (co)ontwikkeling, prototyping, assemblage van complexe printplaten en componenten en box-build diensten.

Management en H2 hebben een ambitieuze groeistrategie ontwikkeld voor de komende jaren. H2 zal het management ondersteunen bij de verdere professionalisering van het bedrijf en de implementatie van de groeistrategie.

Douwe Hokwerda (Managing Director) rolt in deze transactie over als aandeelhouder en blijft het bedrijf leiden. Gerard Theijssen (Directeur) zal zijn aandelen verkopen, maar blijft aan boord voor de verdere ontwikkeling van voornamelijk Mechatronica Engineering 2.0.

Gert Jan van der Hoeven, Managing Partner of H2 Equity Partners: “Faber Holding is goed gepositioneerd voor solide organische groei, gebaseerd op zijn marktpositie en sterke waardepropositie. We kijken ernaar uit om samen te werken met Douwe en het Faber-team.”

Douwe Hokwerda, Algemeen Directeur Faber Holding: “Met H2 aan boord zijn we bereid om het bedrijf verder te professionaliseren, te verbeteren en te laten groeien, door te investeren in zowel personeel als technologie. Door gebruik te maken van kennis en ambitie van zowel H2 als Faber Holding kunnen we een leidende positie verwerven in de Electronic Manufacturing Services (EMS) markt.”

Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

Faber Holding is actief in de ruimte van printplaten, die de kern leveren aan elk elektrisch apparaat. Het bedrijf levert diensten, zoals(co)development, prototyping, assemblage van complexe printplaten en componenten en box-build diensten. De oorsprong van het bedrijf dateert uit 1947. Faber Holding is in 2009/2010 overgenomen door twee buy-in managers (Gerard Theijssen en Douwe Hokwerda). Vanaf dat jaar konden ze Faber Holding laten groeien op basis van klantenwinsten, door een hoge toegevoegde waarde in de ontwikkelingsfase in nieuwe, innovatieve producten. Via hun werkmaatschappijen (Faber Electronics, The IOT Factory en Mechatronics Engineering 2.0) is het bedrijf in staat om hun klanten een one-stop-oplossing te bieden.

H2 Equity Partners, opgericht in 1991, is een onafhankelijke beleggingsonderneming. H2 richt zich op middelgrote bedrijven die uniek gepositioneerd zijn en een aanzienlijk groeipotentieel bieden. H2 biedt deze bedrijven een combinatie van kapitaal en actieve managementondersteuning om onbenut potentieel te realiseren. H2 heeft een robuuste, multisectorige staat van dienst in het bouwen van sterkere bedrijven, met een duurzaam concurrentievoordeel en winstgevende groei. De investering van het Amsterdamse team van H2 wordt gefinancierd uit het meest recente fonds, dat in juli 2019 van start is gegaan. In deze transactie werd H2 geadviseerd door Lexence (juridisch) en Deloitte (financieel). Verkopers werden geadviseerd door AenF Partners (corporate finance) en Drijber & Partners (juridisch).

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics