Guido Janssen en Dale Webb benoemd tot Co-CEO’s van Nyrstar

0

Guido Janssen en Dale Webb – momenteel Nyrstar’s regionale Vice Presidents voor respectievelijk Europa , VS en Australië – zijn aangesteld om Nyrstar te leiden als Co-CEO’s, met ingang van 1 december 2022. Ze volgen Daniel Vanin op, die heeft besloten om terug te treden na de afgelopen 3 jaar de CEO van het bedrijf te zijn geweest.

Daniel Vanin werkt sinds 2019 bij het moeder bedrijf Trafigura – van waaruit hij vertrok om Nyrstar te leiden – waar hij Nyrstar en zijn nieuw benoemde Co-CEO’s zal ondersteunen tijdens een overgangsperiode.

“Ik ben verheugd om de benoeming van Guido Janssen en Dale Webb als Co-CEO’s van Nyrstar aan te kondigen. Op basis van hun sterke ervaring met het leiden van de operationele activiteiten van Nyrstar en hun streven naar continue verbetering, zijn Guido en Dale goed geplaatst om samen te werken om Nyrstar naar de toekomst te leiden”, aldus Jeremy Weir, Executive Chairman en CEO van Trafigura.

“Ik wil ook Daniel Vanin bedanken voor zijn sterke en effectieve leiderschap in de afgelopen drie jaar. Daniel heeft aanzienlijke verbeteringen aangebracht in het stabiliseren van het bedrijf en opnieuw geïnvesteerd in veiligheid, milieu en operationele uitmuntendheid om Nyrstar in staat te stellen zijn plaats in te nemen tussen ‘s werelds toonaangevende multimetaalproducenten. We zijn dankbaar voor zijn voortdurende steun aan de Trafigura Group.”

Daniel Vanin: “Het was mij een genoegen om zij aan zij te werken met de 4.000 collega’s op de Nyrstar-locaties over de hele wereld sinds het turnaroundproces van het bedrijf drie jaar geleden begon. Sindsdien zijn er aanzienlijke investeringen gedaan in het versterken van de operationele stabiliteit en betrouwbaarheid van Nyrstar en in het helpen van onze processen om nog duurzamer te worden. Ik ben trots op wat het betrokken personeel van Nyrstar heeft bereikt en op de drive die ze hebben om het elke dag beter te willen doen. Guido Janssen en Dale Webb zijn de juiste leiders om Nyrstar’s focus op de toekomst te houden en nyrstar’s toewijding aan mijnbouw, sourcing en productie van de hoogwaardige en kritieke producten waarvoor het bedrijf wereldwijd bekend staat, verder te ondersteunen.”

Link magazine editie oktober 2022 | jaargang 24 thema: Afspraken maken en ze ook nakomen. Lees Link digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

Met een marktleidende positie in zink en lood heeft Nyrstar mijnbouw-, smelt- en andere activiteiten in Europa, de Verenigde Staten en Australië en stelt het ongeveer 4.000 mensen tewerk. Het hoofdkantoor is gevestigd in Budel-Dorplein, Nederland.

De activiteiten van het bedrijf bevinden zich dicht bij belangrijke klanten en belangrijke transportknooppunten om een betrouwbare en efficiënte levering van grondstoffen en distributie van afgewerkte producten mogelijk te maken.

De operationele activiteiten van Nyrstar zijn volledig in handen van Trafigura, een van ‘s werelds toonaangevende onafhankelijke bedrijven op het gebied van grondstoffenhandel en supply chain logistics.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics