Groundfridge: Ultieme innovatieve versie van de traditionele kelder

0

Je eten koel houden zonder een koelkast te gebruiken. De Groundfridge is een koelsysteem van de toekomst op basis van een principe dat eeuwen teruggaat. Het is de ultieme innovatieve versie van de traditionele kelder. Het beantwoordt aan de behoeften van mensen en bedrijven die hun eigen moestuin of wijnverzameling hebben en die moderne, zelfvoorzienende levens leiden. Het is zo niet alleen een product dat heel goed in de huidige tijd past maar ook simpelweg de goedkoopste kelder zonder bouwvergunning.

Hoe werkt het De Groundfridge wordt ingegraven en bedekt met de uitgegraven grond van zijn locatie. Deze bedekkende laag is ruim één meter dik en heeft voldoende isolerende eigenschappen waardoor de kerntemperatuur binnen de Groundfridge nauwelijks varieert. Verder is er een luchtventilatiesysteem dat de lucht in de Groundfridge ’s nachts ververst.

Ontwerp De Groundfridge is ontworpen door Floris Schoonderbeek en was genomineerd voor een Dutch Design Award in 2015. Het ontwerp heeft de kenmerken van een kelder met een aantal vriendelijke details: het is bolvormig en het witte, gladde oppervlak voelt ruim en schoon aan. De afgelopen jaren is de Groundfridge ontwikkeld tot een volwaardig product en de eerste Groundfridges worden nu geïnstalleerd. Daarnaast is er een bezoeklocatie aan “De Kleine Campus” in Arnhem, de woon-, werk- en experimenteerplek van ontwerper Floris Schoonderbeek.

Floris Schoonderbeek

Nieuw De Groundfridge is constanter en beter bestuurbaar geworden voor de gebruiker. De tijdgestuurde ventilator, die op de koudste momenten van de nacht extra koude lucht toevoert, zorgt ervoor dat de Groundfridge langer in het seizoen op temperatuur blijft.

Upgrades – Lichtere en beter geïsoleerde deur. – 8 tot 10 cm duurzame isolatieschaal voor betere isolatieresultaten en bescherming van de Groundfridge. – Innovatieve roestvrijstalen trapleuning met ventilatiefunctie. – Tijdgestuurde ventilatie op oplaadbare batterij voor luchttoevoer tijdens koudste moment van de nacht. – Sterker en eenvoudig te installeren kastsysteem.

Over Groundfridge

Groundfridge is ontstaan onder de vlag van Studio Floris Schoonderbeek, bekend van onder andere product label Weltevree, de Dutchtub Original en het succesvolle laadpunt voor elektrische auto’s de Lolo. Inmiddels is het project Groundfridge uitgegroeid tot een zelfstandige organisatie met een eigen team dat zich volledig richt op dit project.

Vanaf juni 2019 is de Groundfridge in de Benelux leverbaar en buiten de Benelux vanaf 2020.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics