Groku neemt Harstra Instruments over, specialist in reinigingsapparatuur en droogkasten.

0

Groku uit Kampen heeft Harstra Instruments uit Zeewolde volledig overgenomen. Harstra produceert reinigingsapparatuur en droogkasten voor de veiligheidstechniek. Door de overeenkomst tussen productiemethoden en de diversificatie van eindmarkten is Harstra een belangrijke toevoeging aan Groku.

Link magazine september/oktober 2023. Thema: de heilige graal van volledige digitale integratie. Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op bij mireille.vanginker@linkmagazine.nl

Harstra, opgericht in 1940, richtte zich oorspronkelijk op de ontwikkeling en productie van wetenschappelijke instrumenten. In de loop van de tijd is de focus verschoven van laboratoriuminstrumenten naar het ontwikkelen en produceren van oplossingen voor de veiligheidstechnologie-industrie. De twee belangrijkste producten van het bedrijf zijn droogkasten en reinigingsmachines voor het reinigen van luchtmaskers en apparatuur, die vervolgens kunnen worden gedroogd in een reeks droogkastmodellen. In deze niche heeft Harstra een wereldwijd klantenbestand dat bestaat uit brandweerkorpsen en industriële veiligheidsdiensten. Harstra heeft een locatie in Zeewolde waar de producten worden vervaardigd, geassembleerd en getest.

Groku heeft de aandelen overgenomen van Jan Roland van der Ham en Jolanda Gerritse. Roland nam in 1983 het bedrijf van zijn vader over en Jolanda raakte in 1996 betrokken bij Harstra. Zij dragen hun werk de komende tijd over aan Groku-medewerkers. Groku zal ervoor zorgen dat het kwaliteit en serviceniveau dat Roland en Jolanda met Harstra Instruments hebben bereikt, blijft leveren.

Anders Invest is samen met directeur Karl den Besten sinds 2018 aandeelhouder van Groku. Met de toevoeging van Harstra verbreedt het zowel zijn portfolio als geografische eindmarkten.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics