GlobalFoundries verbetert technologieplatforms om kritieke toepassingen voor elektrische en autonome voertuigen van de volgende generatie mogelijk te maken.

0

Op de jaarlijkse Technology Summit die vandaag begint, kondigde GlobalFoundries (GF) verbeteringen aan voor twee van zijn technologieplatforms die de groeiende vraag naar de technologieën die nodig zijn voor autonome, verbonden en geëlektrificeerde voertuigen zullen ondersteunen.

De 40ESF3 AutoPro175-technologie zal deel uitmaken van GF’s bestaande AutoPro-platform™, dat GF’s automotive-klanten een breed scala aan technologische oplossingen en productiediensten biedt die certificeringsinspanningen minimaliseren en de time-to-market versnellen. Met een junctietemperatuur van 175°C is deze technologie geschikt om de kritieke functies van een voertuig onder extreme temperaturen te beheren.

“Door gebruik te maken van deze 40nm-technologie op het AutoPro-platform van GF, zal Bosch geavanceerde oplossingen blijven bouwen die voldoen aan de groeiende behoeften van de auto-industrie aan softwaregedefinieerde voertuigen die afhankelijk zijn van complexe elektronicasystemen die bestuurbaar en betrouwbaar zijn”, aldus Jens Fabrowsky, Executive Vice President Automotive Electronics bij Robert Bosch GmbH.

Daarnaast breidt GF zijn portfolio van energiebeheeroplossingen uit met zijn 130BCDLite Gen2 ATV125, onderdeel van GF’s BCD/BCDLite-platforms®. De technologie maakt meerdere automobieltoepassingen mogelijk, waardoor  een hogere conversie-efficiëntie mogelijk is voor producten die tot 40V nodig zijn, terwijl ook wordt voldaan aan de strenge Auto Grade 1-kwalificatie – een norm die de betrouwbaarheid van het onderdeel aangeeft bij extreme autotemperaturen. Meer dan 30 klanten zijn momenteel betrokken bij de 130BCD/BCDLite-platforms, waardoor ze efficiënt producten kunnen ontwikkelen met kosteneffectieve integratie van diverse functionaliteiten met stroomapparaten over een breed scala aan spanningen.

“Als zeer innovatief bedrijf verwacht Inova Semiconductors hetzelfde van zijn leveranciers, omdat we onze wereldwijde automobielklanten betrouwbare, hoogwaardige chips blijven leveren die eenvoudigere, snellere en betrouwbaardere communicatie in het voertuig mogelijk maken. We zijn verheugd om met GlobalFoundries samen te werken aan nieuwe technologieën die voldoen aan de eisen van de industrie en deze overtreffen”, aldus Robert Kraus, CEO van Inova Semiconductors.

Terwijl voertuigen overstappen van mechanische naar elektronische systemen, is het aantal halfgeleiderchips dat ze huisvesten enorm gestegen. Een typische auto gebruikt ongeveer 1000 chips, met sommige elektrische voertuigen met meer dan 3.000. Naarmate de vraag van de consument groeit, zal dit aantal alleen maar toenemen.

“De verschuiving van verbrandingsmotoren (ICE) naar autonoom, verbonden en geëlektrificeerd (ACE) vereist een nieuwe architectuur van het voertuig. GF is gepositioneerd voor deze verschuiving en onze recente technologische vooruitgang ondersteunt verhoogde veiligheid, verbeterde gebruikerservaring en duurzaamheid door elektrificatie van voertuigen,” zei GF Chief Business Unit Officer Mike Hogan.

Link magazine juni/juli 2023. Thema: Groot maar toch wendbaar. Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op bij mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

Beide technologieën zijn gepland om volledig gekwalificeerd te zijn en in september 2023 in productie te worden genomen, en zullen helpen zorgen voor technologische gereedheid, operationele uitmuntendheid en een robuust automotive-ready kwaliteitssysteem om de kwaliteit en betrouwbaarheid gedurende de hele levenscyclus van het product voortdurend te verbeteren.

GF Technology Summit (GTS) 2023 is GF’s wereldwijde, jaarlijkse reeks technologiegerichte evenementen. GTS brengt leiders uit de commerciële, zakelijke en onderzoekswereld samen om de nieuwste technologische uitdagingen en kansen te begrijpen en samen te werken om de meest innovatieve toepassingen en oplossingen te creëren.

GlobalFoundries (GF) is een van ‘s werelds toonaangevende halfgeleiderfabrikanten. GF herdefinieert innovatie en halfgeleiderproductie door het ontwikkelen en leveren van veelzijdige procestechnologieoplossingen die leiderschapsprestaties bieden in alomtegenwoordige snelgroeiende markten. GF biedt een unieke mix van ontwerp-, ontwikkelings- en fabricagediensten. Met een getalenteerd en divers personeelsbestand en een grootschalige productievoetafdruk in de VS, Europa en Azië, is GF een vertrouwde technologiebron voor zijn wereldwijde klanten.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics