GLOBALFOUNDRIES breidt roadmap voor siliciumfotonica uit om te voldoen aan explosieve vraag naar datacenterconnectiviteit

0

GLOBALFOUNDRIES heeft vandaag nieuwe details van zijn routekaart voor siliciumfotonica aangekondigd om de volgende generatie optische verbindingen voor datacenter- en cloudtoepassingen mogelijk te maken. Het bedrijf beschikt nu over het eerste 90nm-productieproces in de industrie met 300mm-wafers en onthult tegelijkertijd de aankomende 45nm-technologie om nog meer bandbreedte en energie-efficiëntie te leveren.

De siliciumfotonica-technologieën van GF zijn ontworpen om de enorme groei in gegevens die worden overgedragen via de wereldwijde communicatie-infrastructuur van vandaag te ondersteunen. In plaats van traditionele interconnecties die gegevens verzenden met behulp van elektrische signalen via koperdraden, gebruikt de silicium-fotonica technologie lichtpulsen door optische vezels om meer gegevens met hogere snelheden en langere afstanden te verplaatsen, dus met zo min mogelijk energieverlies.

“De explosieve behoefte aan bandbreedte stimuleert de vraag naar een nieuwe generatie optische interconnects”, zegt Mike Cadigan, senior vice president van de ASIC business unit bij GF. Daartussen en over duizenden mijlen. “” Onze siliconen fotonica-technologieën stellen klanten in staat om ongeëvenaarde niveaus van connectiviteit te leveren voor het overbrengen van enorme hoeveelheden data.

Silicium-fotonica-technologieën maken de integratie mogelijk van kleine optische componenten naast elektrische circuits op een enkele siliciumchip. Deze “monolithische” benadering maakt gebruik van standaard siliciumproductietechnieken om de productie-efficiëntie te verbeteren en de kosten te verlagen voor klanten die optische interconnectiesystemen inzetten.

Beschikbaar vandaag op 300 mm

GF’s huidige silicium fotonica aanbod is gebaseerd op zijn 90nm RF SOI-proces, dat gebruik maakt van de ervaring van het bedrijf met wereldklasse in het produceren van high-performance radiofrequentie (RF) chips. 30 GHz aan bandbreedte om client-side gegevenssnelheden tot 800 Gbps te ondersteunen, evenals lange-afstandsfuncties tot 120 km.300 mm wafers bij GF’s Fab 10-faciliteit bij East Fishkill, N.Y. De technologie, die eerder werd gebruikt met 200 mm waferverwerking, is nu opgewaardeerd tot 300 mm wafers met een grotere diameter. De migratie naar 300 mm zorgt voor meer klantencapaciteit, hogere productieactiviteit en tot 2X minder fotonische verliezen.

De 90 nm-technologie wordt ondersteund door een volledige PDC voor E / O / E co-ontwerp, polarisatie, temperatuur en golflengte parametrische parameters van Cadence Design Systems, evenals gedifferentieerde fotonische testmogelijkheden, inclusief MCM-producttest ,

Roadmap

GF’s volgende generatie monolithische silicium-fotonica wordt geproduceerd op zijn 45nm RF SOI-proces, met productie gepland voor 2019. Door gebruik te maken van het meer geavanceerde 45nm-knooppunt, zal de technologie gereduceerde voeding, kleinere vormfactor en veel hogere optische breedbandtransmitterproducten mogelijk maken om de volgende generatie terabit-applicaties aan te pakken .

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics