Gilde Buy Out Partners en Management nemen Elcee Group over van TransEquity Network

0
Fondsen geadviseerd door Gilde Buy Out Partners (“Gilde”) kondigden de overname aan van Elcee Group B.V. (“Elcee” of “The Company”), een toonaangevende leverancier van engineered industrial parts, van TransEquity Network (“TransEquity”) en Mr. M.A.J. van Roij. De oplevering van de transactie zal naar verwachting in juli plaatsvinden, onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten. De voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.
Elcee, met een omzet van ongeveer € 100 miljoen, heeft zich ontwikkeld van een puur Nederlandse speler tot een pan-Europese industriële leverancier door middel van een actieve buy-and-build-strategie. Recente acquisities omvatten de overnames van Gildemeister a + f Components (Duitsland), Global Suplliers (België) en Global Supplier Group (de Scandinavische landen en Polen). Als nieuwe referentieaandeelhouder zal Gilde de groeistrategie van de onderneming verder ondersteunen.
In reactie op de verkoop zegt Mathias van Roij, de CEO van het bedrijf:
“Ik ben iedereen bij Elcee en TransEquity dankbaar voor hun bijdrage en steun door de jaren heen en voor het zetten van de onderneming op haar recente groeipad. Ondertussen zijn Elcee’s Management en ik verheugd om onze groeistrategie met een nieuwe partner voort te zetten en te versnellen en te geloven. de transactie zal het Bedrijf toelaten zijn internationale ambities waar te maken. “
Tom Muizers, partner bij Gilde:
“Elcee biedt ons een aantrekkelijke mogelijkheid om te investeren in een leidende speler in de Europese markt voor industriële componenten.” Met de focus op de West- en Noord-Europese markt bevindt Elcee zich in de zoetigheid van de geografische focus van Gilde en we zijn verheugd om te ondersteunen de groei van het bedrijf in heel Europa. “
Jurgen van Olphen, founding partner bij TransEquity:
“Elcee heeft de afgelopen jaren een spectaculaire groei gerealiseerd door de voortdurende inspanningen van Mathias van Roij en het bredere managementteam, en we zijn ervan overtuigd dat Elcee een uitstekende partner in Gilde heeft gevonden om de internationale expansie voort te zetten.”
Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics