Genomineerd: Nederlandse ondernemer van het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie

0

In een viering van genialiteit maakt het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT) de 41 genomineerden voor de EIT Awards 2018 bekend, waaronder een Nederlander. In heel Europa wint excellentie aan snelheid, met meer dan 40 % vrouwelijke ondernemers bij de genomineerden.

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens INNOVEIT, het jaarlijkse innovatieforum van het EIT, op 4 oktober in Boedapest. De 41 genomineerden vertegenwoordigen de meest beloftevolle ondernemers en vernieuwers van Europa. Alle genomineerden werden geselecteerd omdat ze gangmakers  van Europese innovatie zijn door hun baanbrekende producten, diensten en projecten die de mondiale uitdagingen op het gebied van klimaat, energie, digitalisering, voeding, gezondheid en grondstoffen aanpakken.

De genomineerden van dit jaar komen uit België (3), Bulgarije (1), Canada (1), China (2), Colombia (1), Denemarken (1), Duitsland (2), Egypte (2), Estland (1), Frankrijk (4), Griekenland (2), Hongarije (3), IJsland (1), Italië (5), Letland (1), Mexico (1), Nederland (1), Oostenrijk (1), Spanje (3), het Verenigd Koninkrijk (1), de Verenigde Staten (1), Zweden (2) en Zwitserland (1).

 

Tibor Navracsics

Tibor Navracsics, Europees commissaris voor Onderwijs, Cultuur, Jongerenzaken en Sport, en verantwoordelijk voor het EIT, zegt: “Ik ben blij dat het EIT zo succesvol is in het opleiden van vernieuwers,  en het helpen van jonge mensen om hun talenten maximaal te benutten terwijl ze de grote uitdagingen van onze samenleving aanpakken. Als drijvende kracht voor verandering en door bedrijven, hoger onderwijs en onderzoek samen te brengen, helpt het EIT ons om bruggen te bouwen voor een efficiëntere samenwerking tussen Oost en West, Noord en Zuid – een echte Europese inspanning. Ik ben trots op de ondernemers die nu wereldwijd meespelen en ons helpen een vastberaden Europa met een open geest te creëren voor de toekomst.”

De genomineerden van de EIT Awards 2018 werden geselecteerd uit de meest succesvolle afgestudeerden, ondernemers en vernieuwers die steun krijgen van de EIT-gemeenschap in het kader van haar streven om mondiale uitdagingen aan te pakken. De genomineerden nemen het tegen elkaar op in vier categorieën: EIT CHANGE, EIT Innovators, EIT Venture, en, voor het eerst, de EIT Woman Award. De EIT Woman Award is een erkenning van de uitmuntendheid en bekwaamheid van vrouwelijke Europese ondernemers en voortrekkersen wil de positieve trend van meer innoverende vrouwen accentueren en stimuleren. De 41 genomineerden doorlopen nu een definitieve selectie voor de vier prijzen en de winnaars worden bekendgemaakt op de EIT-prijsuitreiking in Boedapest op 4 oktober.

Dirk Jan van den Berg, voorzitter van de Raad van Bestuur van het EIT, voegt toe: “Het EIT is uitgegroeid tot een succesverhaal, het heeft Europa’s grootste en meest verbonden innovatief ecosysteem opgezet met meer dan 1 000 vooraanstaande partners, waaronder vele Europese topbedrijven, universiteiten en onderzoekscentra die succesvol samenwerken. Onze innovatiehubs ontwikkelen baanbrekende ideeën die worden omgezet in producten en diensten. Dat resulteerde in meer dan 1 250 start-ups en scale-ups die meer dan 890 miljoen euro extern kapitaal binnenhaalden en meer dan 6 100 hooggekwalificeerde jobs creëerden. De Awards zijn een weerspiegeling van dit succesvolle netwerk.”

Martin Kern, directeur ad interim van het EIT, besluit: “De EIT Awards zijn een venster op de toekomst van Europa omdat de EIT-gemeenschap oplossingen biedt voor enkele van onze meest dringende uitdagingen. De innovaties die onze genomineerden voorstellen, kunnen Europa competitief, welvarend en succesvol maken. De Awards zetten enkele Europese toptalenten in de kijker; het EIT is trots dat het die uitzonderlijke individuen en uitmuntende teams kan ondersteunen.”

De volledige lijst van genomineerden voor de EIT Awards 2018 vindt u hier.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics