Frencken Europe benoemt nieuwe algemeen directeur

0

Per 1 januari 2017 wordt Fokko Leutscher algemeen directeur van Frencken Europe. Hij gaat leiding geven aan de bedrijfsonderdelen van Frencken in Nederland en Amerika. In deze positie volgt hij Henk Tappel op, die onlangs de overstap naar Bronkhorst High-Tech in Ruurlo maakte. Leutscher gaat leiding geven aan 430 medewerkers.

Met de komst van Fokko haalt Frencken iemand in huis met een ‘uitstekende kennis’ van de toeleverindustrie. Met 20 jaar ervaring vanuit diverse managementfuncties bij ASM International heeft Leutscher de laatste jaren bijgedragen aan de groei die ASM vooral wereldwijd doormaakt. Sinds 2011 bekleedt hij daar de functie van vice president of front-end global operations, verantwoordelijk voor de productievestigingen in Singapore, Korea en Nederland en de wereldwijde toeleverketen. Met deze expertise zal hij een belangrijke rol spelen bij het verder uitrollen van Frencken’s internationale groei ambitie.
Fokko Leutscher: ‘Met mijn ervaring in deze industrie en samen met de vakmensen die hier werkzaam zijn hoop ik oprecht dit prachtige bedrijf verder te laten groeien, zowel hier in Nederland als wereldwijd.’

De huidige – interim – ceo Leon Giesen onderstreept dat de ervaring van Leutscher juist in de operatie en in de Aziatische regio zwaar hebben gewogen bij de keuze voor hem. ‘Hij heeft voor ASMI tien jaar in Singapore gezeten. Voorts telt dat hij een goede persoonlijke klik heeft met de diverse leden van het managementteam in Eindhoven en ook met de ceo van de Frencken Group, Dennis Au.’ Dat Leutscher zijn ervaring heeft opgebouwd juist in de semicon, in een voor Frencken belangrijke groeimarkt, heeft ook meegewogen.  ‘Nee, ASMI is nog geen klant en zouden we graag binnenhalen. Als de aanstelling van Fokko daaraan bijdraagt zou dat mooi meegenomen zijn. Maar het is natuurlijk niet zo dat hij de opdracht heeft meegekregen ASMI als klant binnen te halen’, voegt hij er met een lach aan toe. Aldus Giesen die er vanuit gaat per 31 januari de deur bij Frencken achter zich te kunnen dichttrekken. ‘Een maand inwerktijd moet voldoende zijn.’

Frencken Europe is als toeleverancier voor internationale OEMs al bijna 70 jaar actief op het gebied van medische, halfgeleider- en analytische systemen. Naast het fabriceren, assembleren en testen van complexe en geavanceerde onderdelen, modules of zelfs complete producten op basis van fijnmechanica, elektronica en software, doet het bedrijf daarvan ook de productontwikkeling.
Klanten in Europa, Azië en de Verenigde Staten zijn zo in staat hun innovatie te versnellen, hun processen te vereenvoudigen en zich ten volle aan hun kernactiviteiten te wijden.
Frencken Europe is vanuit de hoofdvestiging Eindhoven verantwoordelijk voor alle activiteiten inzake business development, marketing, sales, ontwikkeling en engineering binnen de wereldwijde Frencken groep die productielocaties heeft in China, Maleisië, Nederland, Singapore en de Verenigde Staten. Frencken Group is een beursgenoteerde onderneming op de beurs van Singapore, met een omzet van € 350 miljoen en ongeveer 2500 medewerkers. Over 2015 daalde de omzet van de groep met 13 procent, naar verluidt vooral door wisselkoersverliezen met de Singaporese dollar en de neergang in de nucleaire markt. De eerste negen maanden van dit jaar laten een omzetstijging zien van 5,6%. Dat met name dankzij de Mechatronica-divisiedelen Semicon (14,5%) en Industrial Automation (25,9%). In haar bericht over het derde kwartaal geeft het groepsmanagement aan voor deze divisie te blijven investeren in ‘advanced equipment and state-of-theart facilities to raise the technological capabilities of its operating sites world-wide’.

Eind 2017 zal Frencken Europe haar 70-jarig bestaan vieren.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics