Frans Scheper geeft ruimte aan nieuwe eigenaar Wingtech, Xuezheng Zhang nieuwe ceo Nexperia

0

Nexperia kondigde aan dat CEO Frans Scheper heeft besloten om met vervroegd pensioen te gaan en per 25 maart 2020 zal terugtreden als CEO en lid van de Raad van Bestuur van Nexperia. Tegelijkertijd zal Xuezheng Zhang (Wing), momenteel voorzitter van de Raad van Bestuur van Nexperia, de rol van CEO op zich nemen.

Frans Scheper zal gedurende een periode als adviseur van de voorzitter blijven optreden om de overgang soepel te laten verlopen en de continuïteit te waarborgen. De Raad van Bestuur van Nexperia wil haar grote dankbaarheid en respect uitspreken voor de prestaties van Frans Scheper als CEO van Nexperia (en voorheen in zijn rol als General Manager van BU Standard Products bij NXP Semiconductors). Onder zijn leiding werd het bedrijf een onafhankelijke leider van wereldklasse in zijn markten en behaalde het een recordhoogte in omzet en winstgevendheid.

Frans Scheper gaf aan: “Ik ben trots op wat Nexperia is geworden en zal het team missen. Tegelijkertijd heb ik besloten om niet te streven naar een verlenging van mijn vierjarige dienstverband. Nu is het tijd voor Wingtech om te beslissen over de toekomstige leiding van Nexperia”.

Xuezheng Zhang (Wingtech) geeft aan: “Frans is de sleutel tot het succes van Nexperia geweest. Namens het bestuur wil ik hem bedanken voor wat hij voor het bedrijf is geweest. Ik ben vastbesloten om nauw samen te werken met het Executive Management Team. En ik ben blij dat Frans mij de komende maanden zal helpen als Speciaal Adviseur.”

In december 2019 voltooide Wingtech de overname van 79,98% van Nexperia met 26,854 miljard CNY – de grootste acquisitie van halfgeleiders in de geschiedenis van China en de eerste keer dat een Chinees bedrijf een wereldwijd toonaangevend halfgeleiderbedrijf overnam.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics