Founder en eigenaar Rene Bolhuis stopt bij Horus

0

Rene Bolhuis, van huis uit engineer, bouwt in 15 jaar zijn bedrijf op. Met aansprekende klanten. Zo gebruikt de Tweede Kamer camerabeveiliging uit Bedum en rijdt de Nederlandse politie rond met cameratechnologie van het bedrijf. Door inzet van een speciaal door Horus ontwikkelde pick-up met nachtkijkersysteem weren parkrangers van het Krugerpark in Zuid-Afrika stropers. Schaatstempel Thialf maakt gebruik van de door Horus ontwikkelde 360-graden videosoftware om schaatsers in beeld te brengen. En de jongste vinding stelt ernstig zieke kinderen vanuit hun ziekenhuisbed in staat om live op school lessen te volgen en te communiceren met klasgenootjes en de leerkracht.

Waarom zou je concurreren als je ook kunt samenwerken? Met die drijfveer bouwt Bolhuis aan zijn bedrijf. Met vallen en opstaan, want in 2012 maakt zijn bedrijf een doorstart na een faillisement. De positionering en strategie moesten volgens hem anders, minder productie en meer ontwikkeling. Dat bleek een goed idee. Niet de camera maken en verbeteren en daardoor concurreren met Sony en Canon, maar juist de technologie van de camera maken. ,,Wij bouwen de steentjes waardoor apparatuur heel gemakkelijk samenwerkt met andere systemen”.  Sinds september 2019 is Horus lid van het Innovatie Cluster Drachten.

Opschalen

Nu het bedrijf zich de afgelopen jaren – volgens eigen zeggen – zodanig ontwikkeld en gerijpt heeft, is het tijd om op te schalen. Om de organisatie in een sneller tempo te professionaliseren wordt de bedrijfsstructuur inclusief het managementteam verandert. Dat blijkt uit een persverklaring vorige week, waarin het terugtreden van oprichter en CEO Rene Bolhuis bekend wordt gemaakt. ,,We willen hem bedanken voor de enorme inspanningen van de afgelopen jaren en wensen hem het allerbeste voor de nabije toekomst”, aldus Horus is geen conventioneel bedrijf. Wij zijn de koplopers in slimme connected oplossingen voor een breed scala aan markten. Onze expertise is bekend en wordt gebruikt in Fortune 500 bedrijven over de hele wereld. We hebben meerdere prijzen gewonnen, waaronder de prestigieuze 5G-innovatieprijs in 2019.

Maar Horus als organisatie heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld en gerijpt. En nu is het tijd om op te schalen en de Horus organisatie in een sneller tempo te professionaliseren. Dit betekent dat Horus heeft besloten om de structuur van het bedrijf te veranderen, inclusief het managementteam.

Daarom willen we rene Bolhuis aankondigen dat de oprichter en CEO van Horus, die uit zijn leidende rol is gestapt. We willen hem bedanken voor de enorme inspanningen van de afgelopen jaren. En wens hem het allerbeste voor de nabije toekomst.

Tot slot willen wij u en al onze huidige partners bedanken voor de prettige samenwerking en kijken we uit naar een succesvolle voortzetting! de persverklaring :   

Horus is geen conventioneel bedrijf. Wij zijn de koplopers in slimme connected oplossingen voor een breed scala aan markten. Onze expertise is bekend en wordt gebruikt in Fortune 500 bedrijven over de hele wereld. We hebben meerdere prijzen gewonnen, waaronder de prestigieuze 5G-innovatieprijs in 2019.

Maar Horus als organisatie heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld en gerijpt. En nu is het tijd om op te schalen en de Horus organisatie in een sneller tempo te professionaliseren. Dit betekent dat Horus heeft besloten om de structuur van het bedrijf te veranderen, inclusief het managementteam.
Bron: persbericht en ICD

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics