Finalisten Sioux-GBO Young Talent Award bekend

0

De zeven finalisten voor de Sioux-GBO Young Talent Award zijn bekend. De winnaars en finalisten van de afgelopen jaren zijn allen doorgebroken in het internationale art & design circuit. De ontknoping vindt plaatst tijdens op 23 oktober tijdens de Dutch Design Week. De finalisten en hun projecten zijn:

  • Niki Efstratiou met InnerView, Teddy Kamper met I Have Something to Hide,
  • Ismay Schaduw met PR_F,
  • Pia-Marie Stute and Katja Trinkwalder met Accessories for the Paranoid,
  • Marsha Wichers met Project Face Design,
  • Tamar Yogev met The Veggie Project
  • en Ningli Zhu met Face to Face.

Alle ontwerpen zijn op basis van vier criteria beoordeeld: de technologische insteek, maatschappelijk kritisch, toegankelijkheid, en vernieuwend. De finalisten scoorden allemaal hoog op alle vier criteria.
Uitreiking is tijdens de DDW. Er zijn twee prijzen te winnen. De eerste prijs, een geldbedrag van €1000 wordt gesponsord door Sioux & GBO. De prijs zal worden uitgereikt na de pitch-ronde en finale jurering bij de tentoonstelling Manifestations in het VEEM-gebouw. Sioux Technologies en GBO Innovation makers stimuleren art, tech & fun met Manifestations tijdens DDW 2019.

Design en technologie komen samen
Jacques Gramser, partner en directeur GBO innovation makers: “Innovatie en technologie komen met de menselijk dimensie samen. Vernieuwing is de kern van ons werk en is daarom ook een belangrijk criterium.” Mark Hoevenaars, Strategy & Marketing director Sioux: “Technologie heeft een grote impact op ons leven. Daarom willen wij als technologiebedrijf de discussie aangaan over de ethische aspecten die hier omheen hangen. Manifestations is een visionaire tentoonstelling met werk dat de complexiteit van technologie omarmd.”

Over de jury
De jury van de Young Talent Award jury bestaat uit Katja Lucas (Dutch Design Foundation), Jacques Gramser (GBO innovation makers), Ton van Gool (STRP), Ronald Ramakers (Glow), Marie Caye (Arvid&Marie) en Jonathan Maas (VPRO) met als niet-stemmend voorzitter Mark Hoevenaars (Sioux Technologies). Zij kozen de finalisten uit de beste afstudeerders van de Nederlandse kunstacademies geselecteerd door curator Viola van Alphen (Manifestations).

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics