FEDA brengt secretariaat onder bij Atrium Groep

0

Vanuit het streven ‘een dynamischer FEDA’ te creëren die ‘projectmatiger, economischer en flexibeler’ te werk gaat heeft de branche-organisatie voor aandrijf- en besturingstechniek het volledige secretariaat ondergebracht bij Atrium groep, een organisatie gespecialiseerd in verenigingsmanagement en communicatie en actief voor ruim 40 verenigingen en stichtingen. Naar verluidt betekent dit dat de inbedding binnen de FME wordt beëindigd. FEDA heeft deze stap genomen op basis van een onderzoek onder haar leden.

‘Samen met Alrium groep bouwen we de komende weken verder aan een geheel nieuw en enthousiast FEDAteam. Een team waarmee we meer waarde gaan creèren voor onze 176 leden. En waarmee we de aandrijf- en automatiseringstechniek beter in de markt kunnen positioneren als een sector die ook staat voor ontwikkeling en innovatie. Een sector die in belangrijke mate bijdraagt aan de reputatie van Nederland in de wereld’, aldus FEDA-voorzitter Rob Hommersen in een brief aan de leden.

Uit het onderzoek komt naar voeren dat de FEDA-wereld behalve de ‘klassieke vakgebieden’ ook fenomenen als sensor- en besturingstechnologie, digitale communicatie, vision, robotica en webbased oplossingen een steeds grotere rol spelen. Daarnaast wordt er ook steeds vaker samengewerkt in multidisciplinaire teams omdat oplossingen steeds complexer worden, met slimme combinaties van verschillende technologieën. Digitale technologie wordt en is cruciaal in de smart industry. Op basis van deze inzichten wil FEDA een ‘gedegen strategie’ ontwikkelen naar 2020 en verder.
‘Laat FEDA met haar leden nu één van de koplopers en belangrijkste dragers zijn van al deze dynamiek. We gaan dat straks ook zien in oktober 2016, op het voor onze wereld zo belangrijke vakbeurs-evenement WOTS in Utrecht, waar natuurlijk de tijd nu echt voorbij is dat je met een stand vol met producten kunt scoren. De totaaloplossingen ontwikkelen en de klant ontzorgen is het credo en dat vereist ook van de FEDA en haar leden een multidisciplinaire insteek. Belangrijk is dat we met z’n allen op een efficiënte manier maximaal scoren. Daar heb je een enthousiast team van specialisten voor nodig dat ‘gaat voor goud’’, zo stelt Hommersen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics