Familiebedrijf SHV partner en investeert €20 miljoen in Lightyear

0

Lightyear kondigt een samenwerking aan met SHV, ondersteund door een strategische investering van €20 miljoen, als onderdeel van hun huidige investeringsronde. In zijn 125-jarige geschiedenis heeft het familiebedrijf SHV zich altijd laten leiden door een visionaire, innovatieve en ondernemende geest. SHV erkent dat we ons in de voorhoede van een historische markttransformatie bevinden, die slechts een paar keer per eeuw plaatsvindt. Door te zorgen voor een snellere overgang van voertuigen met verbrandingsmotor naar elektrisch vervoer, zal de samenwerking de bijdrage van beide bedrijven aan de energietransitie versterken en een positieve impact hebben op het behalen van de wereldwijde koolstofvrije klimaatdoelstellingen.

Jeroen Drost, CEO van SHV: “Wij zijn zeer verheugd over deze strategische samenwerking. Het sluit aan bij onze visie op het creëren van een duurzame toekomst en het sluit perfect aan bij onze doelstelling – “Courage to care for generations to come”. We zien verschillende mogelijkheden voor samenwerking en het uitwisselen van technische kennis tussen Lightyear en een aantal van de bedrijven die deel uitmaken van de SHV-familie.”

Lex Hoefsloot, CEO van Lightyear: “Wij waarderen en delen de visie van SHV enorm. Hun ondernemersgeest, lange termijn focus, kennis van verschillende industrieën en wereldwijde mindset zijn van grote waarde voor Lightyear’s missie om “Schone mobiliteit voor iedereen, overal” te leveren. We zijn nu meer dan ooit klaar om onze eerste auto’s op de markt te brengen en om onze technologie te demonstreren.” Bron SHV

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.