Faillissement Codema Systems Group bv

0

De rechtbank Rotterdam heeft vandaag het faillissement uitgesproken van Codema Systems Group bv. De 140 medewerkers, actief op het gebied van ontwerp, levering, installatie, service en onderhoud van klantspecifieke tuinbouwoplossingen, zijn vandaag over het faillissement geïnformeerd.

De directie van Codema heeft in de afgelopen periode vele mogelijkheden verkend om de bedrijfsactiviteiten te continueren en een gezonde toekomst van de onderneming veilig te stellen. De curator zet dit proces voort, met als primaire doel de klantbediening te continueren en de medewerkers een aantrekkelijk perspectief te bieden. Meerdere partijen hebben hun interesse voor bedrijfsonderdelen van Codema kenbaar gemaakt.

Link magazine editie april 2022 thema OOK HET MKB MOET
‘PARIJS’ HALEN. HOE? Lees Link digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

De commerciële en financiële resultaten van Codema zijn sinds 2020 onder grote druk komen te staan. De aanstelling van een nieuwe directie, verbetertrajecten en ingrijpende aanpassingen in de bedrijfsvoering hebben deze ontwikkeling slechts gedeeltelijk kunnen keren:

  • De impact van de coronacrisis op de bedrijfsvoering was groot. Door reisbeperkingen werden acquisitie buiten Europa en de uitvoering van projecten in het buitenland ernstig bemoeilijkt.
  • Grote projecten in China en Canada hebben bijgedragen aan een sterke omzettoename in 2018 en 2019, maar dit is tenietgedaan door grote tegenvallers in beide landen.
  • De glastuinbouw heeft in binnen- en buitenland te maken met verslechterde marktomstandigheden. Klanten en potentiële klanten worden getroffen door prijsstijgingen van energie en materiaal. Door de recente onrust als gevolg van geopolitieke ontwikkelingen is de investeringsbereidheid van telers gedaald.
Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics