Fabrikant van slimme straatlantaarns Tvilight failliet door afhaken investeerder

0

Tvilight is door de rechtbank in Noord-Nederland failliet verklaard. De in Groningen gevestigde fabrikant van slimme straatlantaarns heeft het faillissement zelf aangevraagd, zo meldt Led-magazine. Tvilight maakte de afgelopen jaren onder meer de led-verlichting in Helmond en op industrieterrein Moerdijk slim. Het bedrijf maakt sensoren, draadloze controllers en managementsoftware voor openbare verlichting. De slimme straatlantaarns kunnen onder meer reageren op passerende voetgangers en auto’s.

Afhaken investeerder
Het bedrijf wist eind 2016 succesvol een investeringsronde af te ronden. Osram wist daarbij in Tvilight een minderheidsaandeel van 47,5 procent te verwerven. Tegenover RTV Noord verklaart oprichter Chintan Shah dat gesprekken tussen een grootaandeelhouder, Osram en een 3-tal kandidaten die gezamenlijk de nieuwe eigenaar van Tvilight zouden worden in een afrondende fase zaten. Een van de 3 investeerders zou plotseling afgehaakt zijn waardoor het bedrijf in betalingsnood is geraakt.

Doorstart?

Sander Vos van Yspeert Advocaten is door de rechtbank als curator aangewezen en gaat in de komende periode de mogelijkheid van een doorstart onderzoeken.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics