eVersum & Rocsys werken samen aan de ontwikkeling van autonoom opladen van eShuttles

0

eVersum, een OEM voertuig, gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en bouwen van doelgericht ontworpen elektrische bedrijfsvoertuigen voor personenvervoer, heeft Rocsys, een bedrijf dat autonome laadoplossingen creëert, geselecteerd om betrouwbare autonome, robotische laadsystemen te ontwikkelen en in te zetten voor eVersum’s eShuttles.

eVersum heeft Rocsys geselecteerd voor de ontwikkeling en implementatie van autonome, robotische laadoplossingen voor eVersum’s eShuttles. Robotica laadoplossingen zijn nieuw op de markt en industriestandaarden zijn momenteel in ontwikkeling. De samenwerking tussen eVersum en Rocsys zal wagenparkexploitanten in staat stellen de voordelen van robotisch opladen en eShuttles te ervaren voordat de definitieve, open industriestandaarden zijn vastgesteld. De nu overeengekomen samenwerking zal werken aan de ontwikkeling van autonome laadcommunicatieprotocollen tussen het voertuig en de Rocsys robot. Door gebruik te maken van bestaande standaard laadconnectoren, zoals CCS, zal de Rocsys oplossing naadloos samenwerken met eShuttles van eVersum om pilots op te schalen naar grotere wagenpark toepassingen.

eVersum eShuttles zijn modulair ontworpen en in staat om comfortabel 15 tot 50 passagiers te vervoeren voor verschillende toepassingen tegen de juiste kosten. De eShuttles worden momenteel bestuurd door een chauffeur, maar er zijn vergevorderde plannen met partners om toekomstige eShuttles autonoom te maken. Rocsys’ autonome, robotische laadoplossing zal zorgen voor een veilige en betrouwbare lading ter ondersteuning van de kritische operatie van personenvervoer.

Rocsys is opgericht in 2019 en is gevestigd in Nederland. In augustus 2021 opende het een kantoor in de Verenigde Staten.

Crijn Bouman, CEO van Rocsys: “Ons doel is om schoon vervoer aan te drijven door opladen autonoom te maken. Wij creëren betrouwbare autonome laadoplossingen door het combineren van zachte robotica en geavanceerde computer vision technologieën. We zijn blij te zien dat eVersum rekening houdt met autonoom opladen als onderdeel van het ecosysteem van geëlektrificeerd vervoer, omdat het een onvermijdelijk onderdeel van de toekomst is. Door deze samenwerking zullen we elkaar versterken en ondersteunen in de ontwikkeling van autonoom schoon transport. Samen stellen we exploitanten van bedrijfsvoertuigen in staat om hun wagenpark op een duurzame manier te elektrificeren. We kijken uit naar deze samenwerking met eVersum.”

“De eVersum eShuttles zijn voorbestemd om een nieuwe categorie te definiëren in het segment van elektrische pendelbussen. eVersum wil haar klanten spectaculair uitziende en grondig ontworpen voertuigen bieden, evenals volledige openbaar vervoer eco-systemen. Dergelijke kant-en-klare oplossingen zullen uiteindelijk innovatieve laadinfrastructuur omvatten, afhankelijk van de vereisten en specifieke toepassingen”, zegt Holger Postl, CEO bij eVersum.

Link magazine editie december thema 2021 Sociale Innovatie: Beter innoveren, beter produceren. Lees Link digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

“Autonome, robotachtige snellaadoplossingen in combinatie met opportunity charging zullen ons in staat stellen onze klanten kleinere accupakketten aan te bieden, waardoor het voertuiggewicht en het energieverbruik afnemen. Andere voordelen zijn een hogere beschikbaarheid van het wagenpark en minder risico op lege batterijen tijdens de werkzaamheden. Samen met onze klanten hebben we veel toepassingen geïdentificeerd die kunnen worden uitgevoerd door batterij-elektrische voertuigen, in plaats van voertuigen met verbrandingsmotor, waarbij de totale eigendomskosten aanzienlijk lager zijn”, voegt Jürgen Heinrich, eVersum’s Managing Partner & Head of Sales, toe.

Rocsys is een snel groeiend, high-tech, en innovatief bedrijf met één missie: Schoon transport aandrijven door autonoom laden mogelijk te maken. Rocsys creëert betrouwbare autonome laadoplossingen door het combineren van zachte robotica en cutting-edge computer vision technologieën, in combinatie met data-gedreven diensten voor fleet optimalisatie. Uiteindelijk willen we onze klanten in staat stellen om hun wagenpark duurzaam te elektrificeren.

eVersum is een privaat bedrijf (GmbH) met hoofdkantoor in Oostenrijk en engineering & productie locaties in Oostenrijk en Slovenië.

Als een OEM van elektrische stadsbussen, middelgrote shuttles, en on-road & off-road elektrische treinen, in combinatie met aanvullende producten en diensten, kan eVersum een efficiënte overgang van openbaar vervoer op basis van verbrandingsmotoren naar een paradigma-veranderend, betaalbaar omdat TCO geoptimaliseerd en geëlektrificeerd transportsysteem dat klanten positief ervaren vergemakkelijken. eVersum bouwt voort op de jarenlange ervaring & expertise van haar multi-nationale kernteam, waardoor eVersum een betrouwbare, tastbare, door en door Europese partner is in het mogelijk maken van de creatie van duurzame stedelijke vervoersomgevingen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.