EVCF II doet eerste investering onder Seed Capital-regeling en participeert met VDL in Eventbridge

0

Het nieuwste investeringsfonds van ECFG, Eindhoven Venture Capital Fund II (EVCFII), heeft zijn eerste investering gedaan onder de Seed Capital-regeling van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO). Samen met VDL Participatie investeert EVCF II in Eventbridge uit Eindhoven. Met deze investering kan Eventbridge de volgende stap zetten die nodig is om te groeien.

Eerder dit jaar is een bijdrage toegezegd vanuit de Seed Capital-regeling voor het nieuwste investeringsfonds EVCFII. Met de Seed Capital-regeling ondersteunt de overheid innovatieve ondernemingen op technologisch en creatief gebied bij het verkrijgen van risicokapitaal.

Eventbridge, dat in 2013 is gestart, heeft een innovatief concept ontwikkeld voor mobiele bruggen, gebaseerd op snelheid, veiligheid en kwaliteit. Eén vrachtwagen vervoert de brug en twee personen bouwen deze in drie uur op. De brug kan op iedere locatie worden toegepast waar een ongelijkvloerse kruising nodig is voor voetgangers. Denk aan festivals, sportevenementen, infrastructurele projecten en semipermanente oplossingen.

Frank de Groof, Eventbridge: “Deze stap hebben we nodig om de potentie die in ons bedrijf zit daadwerkelijk en maximaal te benutten. Ik denk als ondernemer vooral creatief. Als je bedrijf gaat groeien, worden lineaire processen steeds belangrijker. Vanwege dit spanningsveld heb ik binnen mijn bedrijf iemand naast me gezocht. Maar bij zo’n professionalseringsslag is ook kennis van buitenaf cruciaal. De transparantie en gelijkwaardigheid in het traject met ECFG heb ik als heel fijn ervaren. Daar bovenop komt de samenwerking met VDL als accelerator. Op deze manier kan ik ideeën toetsen en heb ik een klankbord zodat ik betere beslissingen kan nemen voor de toekomst.”


Bart Rooijmans, directeur VDL Participatie: “VD Leegte Metaal, gespecialiseerd in zwaar constructiewerk en het eerste bedrijf van de VDL Groep, heeft de eerste drie bruggen voor Eventbridge gebouwd.

Bart Rooijmans, directeur VDL Participatie: “VD Leegte Metaal, gespecialiseerd in zwaar constructiewerk en het eerste bedrijf van de VDL Groep, heeft de eerste drie bruggen voor Eventbridge gebouwd. Toen is de basis gelegd voor onze samenwerking. Ter versterking van de productierelatie met de bedrijven van VDL investeert VDL Participatie in bedrijven die in de scale-up fase verkeren. We zagen de behoefte bij Eventbridge en het feit dat dit bedrijf in de regio is gevestigd, vinden we een pluspunt. Zo kunnen we samen mooie spullen maken, ‘heavy metal’ zeggen we met een knipoog.”


Hans Bloemen, ECFG: “De fase waar Eventbridge in zit, past precies bij ons nieuwste investeringsfonds.

Hans Bloemen, ECFG: “De fase waar Eventbridge in zit, past precies bij ons nieuwste investeringsfonds. Dit is bedoeld om innovatieve bedrijven te helpen bij volgende groeistap. Het doel van ECFG is om bedrijven in het technologische ecosysteem van de regio te laten groeien, ‘schouderaan-schouder’ met de ondernemer(s). Het gaat niet alleen om geld, maar ook om kennis en ervaring.
Door de toekenning vanuit de Seed Capital-regeling hebben we nog meer mogelijkheden om te investeren. De overheid neemt een deel van het risico onder sportieve voorwaarden. Hierdoor hebben we meer armslag en kunnen we verder gaan in transacties dan zonder deze regeling. Het helpt ons ook echt bij het uitvoeren van onze investeringsstrategie.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.