Europese steun voor innovatieve ondernemers in Gelderland

0

Snel handelen bij vergiftiging, resistente SOA-bacteriën opsporen en flexibel en betaalbaar produceren met spuitgietrobots. Acht mkb-bedrijven in Oost-Nederland werken samen aan deze 4 uitdagingen met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Half Miljoen subsidie

De mkb-bedrijven ontvangen samen een bijdrage van ruim €500.000. Samen met de eigen bijdrage van de ondernemers is dit een investering van ruim €1,5 miljoen in de regionale economie in Gelderland.

Spuitgieten met Robots

Het project ‘Smart Industry Workspace’ ontwikkelt een ‘plug-and-play’ robotoplossing voor de spuitgietindustrie. Hiermee kunnen mkb-bedrijven in de spuitgietsector goede producten in flexibele hoeveelheden en tegen lage kosten leveren. De ‘spuitgiet-robot’ is uitwisselbaar tussen verschillende productielijnen zonder dat geprogrammeerd hoeft te worden. Het consortium Teamplast Productions B.V. (Heteren) en Duflex B.V. (Elst) ontvangt een subsidiebedrag van €169.413 De totale kosten bedragen €527.852.

SOA testen in 1 minuut

In dit project worden DNA-testen ontwikkelt die resistenties bij antibiotica voor Seksueel Overdraagbare Aandoeningen (SOA’s) kunnen aantonen. De test geeft binnen een minuut uitslag. De SOA-test wordt toepasbaar gemaakt voor de aanwezige apparatuur in de laboratoria. Het consortium Nytor B.V. (Nijmegen) en Tonne B.V. (Wapenveld) ontvangt een subsidiebedrag van €169.951. De totale kosten bedragen €485.575.

Snel handelen bij vergiftiging

Als mensen onbekende of gevaarlijke stoffen binnen krijgen, wordt meestal direct de huisartsenpost gebeld. Om de werkdruk in de huisartsenposten te verminderen koppelt het project MedTox een spraakgestuurd diagnosesysteem met een intoxicatiedatabase. Alleen in dringende gevallen hoeft nog een menselijke specialist ingeschakeld te worden. Dit project van het consortium Medical Booking B.V. (Zwolle) en Media11 B.V. (Arnhem) ontvangt een subsidiebedrag van €200.000. De totale kosten bedragen €577.056.

OP Oost 2014-2020

Om de regionale economie te stimuleren ondersteunt het EFRO-subsidieprogramma OP-Oost 2014-2020 projecten op het gebied van duurzame innovatie. Het MKB is hierbij een belangrijke doelgroep. Ook nu kan subsidie aangevraagd worden. Bekijk hiervoor de website van OP-Oost

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics