Eric Stodel volgt Huub van de Vrande op als CEO bij Neways

0

Neways Electronics International N.V. kondigt vandaag aan dat de Raad van Commissarissen het voornemen heeft om Eric Stodel (54) te benoemen als nieuwe CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur. Eric Stodel volgt Huub van der Vrande (64) op die na 16 jaar als CEO van Neways in overleg heeft besloten om per 31 december 2019 terug te treden.
Huub van der Vrande, CEO: “Ik heb het voorrecht gehad om 19 jaar bij Neways te mogen werken als lid van de Raad van Bestuur, waarvan de laatste 16 jaar als CEO. Voor mij is dit een goed moment om die periode af te sluiten en de leiding over te dragen. Ik kijk met trots en dankbaarheid terug op wat we met Neways in al die jaren hebben bereikt en hoe het bedrijf is gegroeid. Hoewel ik betrokken blijf bij Neways als Senior Vice President, wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken om al mijn collega’s te bedanken voor de samenwerking in de afgelopen jaren. Ik ben ervan overtuigd dat Neways een mooie toekomst tegemoet gaat.”

Henk Scheepers, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “Ik ben verheugd om te kunnen melden dat we na een zorgvuldig selectieproces Eric Stodel als nieuwe CEO van Neways en opvolger van Huub van der Vrande kunnen voordragen. Eric heeft diverse leidinggevende functies gehad bij bedrijven in de industriële sector inclusief Electronic Manufacturing Services. Zijn ervaring en leiderschapsstijl maken hem zeer geschikt om Neways te leiden in deze volgende fase van ontwikkeling en groei. Veel dank gaat uit naar Huub voor zijn inzet en toewijding over al die jaren. Onder zijn visie en leiding heeft Neways zich ontwikkeld tot een internationaal bedrijf met een omzet van meer dan € 500 miljoen, een werkgever voor zo’n 3.000 mensen en een echte EMS-life cycle partner voor steeds meer leidende spelers in de hightech industrie. We zijn blij dat hij bereid is zich beschikbaar te houden als adviseur van de Raad van Bestuur voor speciale projecten.”

De heer Stodel heeft in zijn 30-jarige internationale loopbaan verschillende leidinggevende functies en senior management posities vervuld bij onder meer Flextronics (en voormalig Solectron), Driessen en B/E Aerospace. Zijn meest recente functie was CEO van Marinoffs. Hij heeft een Master of Science in Industrial Engineering en Business Administration van de Universiteit Twente en de Nederlandse nationaliteit.

De remuneratie van de heer Stodel is in lijn met het beloningsbeleid van Neways en zal bestaan uit een basissalaris in combinatie met lange en korte termijn variabele beloning gerelateerd aan de mate waarin hij zijn doelstellingen realiseert.
De Centrale Ondernemingsraad zal tijdig om advies worden gevraagd over de voorgenomen benoeming. Aandeelhouders zullen formeel worden geïnformeerd over deze voorgenomen benoeming tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) die binnenkort zal worden bijeengeroepen.
Na het advies van de Centrale Ondernemingsraad en de BAVA heeft de Raad van Commissarissen het voornemen om Eric Stodel formeel te benoemen als CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur. De heer Stodel zal dan vanaf 1 januari 2020 samen met Paul de Koning (CFO) en Adrie van Bragt (COO) de Raad van Bestuur vormen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics