Equistone verwerft meerderheidsbelang in precisieproductiespecialist Kusters Beheer B.V.

0

Fondsen geadviseerd door Equistone Partners Europe (“Equistone”) nemen een meerderheidsbelang in Kusters Beheer B.V. (“Kusters Beheer”). Kusters Beheer, gevestigd in Nederland, opereert als een kopgroep van zes bedrijven die gespecialiseerd zijn in de fabricage van fijnmechanische componenten. De partijen zijn overeengekomen om de details van de transactie, die nog onderhevig is aan goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten, niet openbaar te maken.

Geert Ketelaars en Adwin Kannekens – de twee directeuren van Wilting Components, een vennootschap van de groep – nemen de leiding van Kusters Beheer over en bekleden de functies van CEO en CCO. In de loop van de transactie zullen zowel de oprichtende familie als het huidige managementteam een ​​aanzienlijk belang terugnemen in de groep als onderdeel van een minderheidsbelang en hun managementposities voortzetten.

Kusters Beheer, gevestigd in het Nederlandse Oss, is een toonaangevende fabrikant van mechanische hightech precisiecomponenten en modules met een internationaal klantenbestand in met name de halfgeleider-, luchtvaart-, automotive-, verpakkings-, voedingsmiddelen- en medische industrie. De groep, opgericht in 1973, telt ongeveer 300 hooggekwalificeerde medewerkers over de hele groep en beschikt over de modernste systemen voor machineproductie en (cleanroom) assemblage, hoge technologische competentie (ook op het gebied van 3D-metaalprinten) en gespecialiseerde procesexpertise.

Adwin Kannekens

Sinds de oprichting heeft Kusters Beheer de groei aanzienlijk gestimuleerd door de gerichte overname van complementaire bedrijven en opereert het vandaag met zijn zes bedrijven – Kusters Precision Parts, Wilting, HFI, Jatec, Visietech Technical Products en TB Precision Parts – onder het overkoepelende merk Kusters Beheer . De groep heeft acht productielocaties in Nederland, voornamelijk in de hightech regio rond Eindhoven.

“Het partnerschap met Equistone geeft ons een uitstekende gelegenheid om het product- en dienstenportfolio en de kennis en ervaring van de individuele bedrijven binnen de groep verder te ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat dit een sleutelrol zal spelen om in de toekomst de wensen van onze klanten nog beter te begrijpen ”, aldus Adwin Kannekens, CCO van Kusters Beheer.

“We kijken ernaar uit om met Equistone samen te werken om onze capaciteiten en capaciteiten verder uit te breiden en te professionaliseren om onze organische en anorganische groei verder te bevorderen”, voegt Geert Ketelaars, CEO van Kusters Beheer toe.

Hubert van Wolfswinkel,

“De markt waarin Kusters Beheer actief is, kenmerkt zich door een gestaag toenemende vraag naar precisiecomponenten en elektronische toepassingen gecombineerd met snelle technologische ontwikkelingen – ook hier zien we in de toekomst een groot groeipotentieel. Ons doel is om het managementteam voornamelijk te ondersteunen door verdere investeringen in productiecapaciteiten en technologische capaciteiten, strategische add-on acquisities en de acquisitie van nieuwe klanten en uitbreiding naar aangrenzende markten, ”aldus Hubert van Wolfswinkel, directeur van het Amsterdamse kantoor van Equistone.

Hubert van Wolfswinkel, Dr. Marc Arens, Julia Lucà en Philipp Gauß. Equistone werd bij de transactie geadviseerd door A&O (Legal), PwC (Debt, M&A, Financial, Tax, Commercial) en ERM (ESG).

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.