Equistone neemt aandelen van Heras over van CRH Plc.

0

Gilles Rabot

Equistone Partners Europe (“Equistone”), een van Europa’s toonaangevende beleggers in aandelen, neemt Heras over (“Heras”). De verkoper is de Britse fabrikant van bouwmaterialen CRH Plc. Heras is een toonaangevende leverancier van oplossingen voor eigendomsbescherming met het hoofdkantoor in Oirschot, Nederland. Het managementteam van Heras neemt deel aan de minderheid. Gilles Rabot, met Heras sinds 2015, zal het bedrijf blijven leiden. De partijen zijn overeengekomen om de details van de transactie niet bekend te maken. De verkoop is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante antitrustautoriteiten.

Heras werd opgericht in 1952 en biedt een breed portfolio van mobiele en permanente systemen en producten voor activabescherming. Het omvat afrasteringssystemen, handmatig bediende en automatische poorten, voertuigbarrières en elektronische bewakingssystemen. Het bedrijf is goed vertegenwoordigd in Europa en heeft verkoopkantoren in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Noorwegen, Duitsland en Frankrijk. Productiefaciliteiten bevinden zich in Nederland, België, Frankrijk, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Heras heeft meer dan 1.100 mensen in dienst en genereert een jaaromzet van meer dan € 220 miljoen.

De oplossingen voor permanente en middelzware beveiliging van Heras worden op een groot aantal gebieden gebruikt, waaronder grenscontrole en de bescherming van militaire installaties of kritieke infrastructuur, evenals scholen en speelplaatsen voor kinderen. Alle Heras-oplossingen kunnen worden aangepast aan specifieke klantbehoeften. Daarnaast biedt het bedrijf een scala aan aanvullende diensten, zoals installatie, systeemintegratie, inbedrijfstelling, onderhoud en reparatie. De mobiele oplossingen voor eigendomsbescherming van Heras worden voornamelijk gebruikt om bouwplaatsen en grote evenementen te beveiligen. Klanten in dit gebied zijn bouwbedrijven, overheidsinstellingen, evenementenorganisatoren, verhuurbedrijven, distributiebedrijven, groothandelaren en installatiebedrijven.

Na de carve-out van CRH Plc is Heras van plan om zijn nieuwe partner Equistone te gebruiken om door gerichte acquisities voorwaarts te gaan in consolidatie in een zeer gefragmenteerde markt. Extra organische groei moet worden bereikt door de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten, de ontwikkeling van verdere klantrelaties en de ontwikkeling van bestaande netwerken.

Hubert van Wolfswinkel, directeur van Equistone

Hubert van Wolfswinkel, directeur van Equistone, zegt: “Heras heeft veel indruk op ons gemaakt. Het bedrijf dankt zijn leidende marktpositie onder andere aan een sterk netwerk van productielocaties in Europa, langdurige klantrelaties en ervaren management. “Dirk Schekerka, Senior Partner bij Equistone, voegt eraan toe:” Heras heeft een uitstekend team van werknemers en managers. We kijken ernaar uit om het bedrijf samen te ondersteunen in zijn verdere groeipad en bij het uitbreiden naar nieuwe markten. “

Gilles Rabot, Managing Director bij Heras, zegt: “Met Equistone hebben we een betrouwbare en financieel sterke nieuwe partner gekregen. Met de steun van Equistone willen we ons groeipad handhaven en onze marktpositie verder uitbreiden. We zullen doorgaan met het ontwikkelen en leveren van een innovatief assortiment van wereldklasse op het gebied van mobiele en permanente bescherming van eigendommen om te voldoen aan de steeds toenemende beveiligingsbehoeften van de markt. “
Van de kant van Equistone zijn Dirk Schekerka, Hubert van Wolfswinkel en Moritz Treude verantwoordelijk voor de transactie. De investeerders waren Munich Strategy (Commercial), EY (Financial, IT, Operations & Tax), Clifford Chance (Legal), ERM (Environmental, Health & Safety) en Houlihan Lokey (M&A, Financiering).
Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics