Eqraft, Modesta en Symach verdubbelen productiecapaciteit Dacomex

0

In Sint-Maartensdijk wordt momenteel de basis gelegd voor een nieuwe hal. Met de nieuwe productielijn verdubbelt Dacomex zijn capaciteit en kan het zijn internationale klanten nóg beter van een kwalitatief hoogstaand product voorzien. Eqraft tekende als hoofdaannemer voor de uitbreidingsplannen en verzorgt de algehele coördinatie. De machinebouwer levert diverse rollensorteerders, afstaarters, leeskamers, evenflows, kantelbunkers, inpakmachines en banden. Symach zorgt voor het palletiseren en wikkelen.

Modesta verzorgt naast de algehele stofafzuiging ook de volledige afvoer van reststromen en draagt actief bij aan een schoner product middels windsifting. Door een combinatie van blazen en afzuigen tegelijkertijd worden uienvellen tussentijds verwijderd en direct afgezogen. Zo ontstaat een schone, veilige en gezonde werkvloer en een optimaal functionerende verwerkingslijn.

Pieken en dalen

In samenwerking met zijn telers sorteert, verpakt en exporteert Dacomex uien over heel de wereld. Al sinds zijn oprichting in 1961 groeit het bedrijf gestaag. Dacomex is al decennialang éen van de grootste uienexporteurs van Nederland en inmiddels staat de vierde generatie aan het roer. Het huidige machinepark zat aan zijn maximum en na rijp beraad werd besloten om te gaan uitbreiden.

“Een belangrijke reden voor Dacomex om te investeren in uitbreiding van de productiecapaciteit is het beter kunnen opvangen van de pieken in het najaar,” aldus Rutger Keurhorst, director commerce van Eqraft. Extra personeel aannemen om drukke perioden aan te kunnen is lastig, want daarbuiten is er minder werk. Investeren in een geautomatiseerde productielijn is voor Dacomex een passende oplossing. De nieuwe installaties kunnen eenvoudig een tandje harder of zachter worden gezet, waarmee het bedrijf een stuk flexibeler is en de productiekosten verder omlaag kunnen.

Totaalbenadering

“We zijn erg blij met dit project: de nieuwe hal wordt vanaf de grond af opgebouwd en we moeten er straks voor zorgen dat deze met zo min mogelijk oponthoud in gebruik genomen wordt. Dat is een mooie uitdaging,” vertelt Nico Bredenhoff, projectmanager bij Eqraft. Hij neemt ook een coördinerende rol op zich: hij zorgt ervoor dat de communicatie met de andere partijen soepel loopt en denkt mee over het complete eindresultaat. Eqraft zorgt daarmee voor perfecte integratie met de overige onderdelen van de productieketen en leveranciers van bijvoorbeeld de installatietechniek. Het past binnen de totaaloplossing die Eqraft wil bieden: niet alleen een machine leveren, maar ook een belangrijke adviesfunctie vervullen.

Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

Die totaalbenadering is ook wat Dacomex over de streep trok, zo vertelt Maarten van Damme, salesmanager en mede-eigenaar bij Dacomex: “Eqraft’s jarenlange ervaring binnen de uiensector leidt niet alleen tot kwalitatief hoogstaande machines, maar zorgt er ook voor dat ze ons van begin tot eind kunnen ontzorgen.” Om dezelfde reden koos hij voor een afzuigsysteem van Modesta. Verder maakte Dacomex al gebruik van Symach-machines en ze zijn tevreden met de kwaliteit en service, dus die keuze was snel gemaakt.

De samenwerking met de andere Onion Tech Alliance-leden is een belangrijk onderdeel van die totaalbenadering. OTA is een samenwerkingsverband van specialisten in de uienverwerkende industrie: Eqraft, Modesta en Symach. Samen zorgen ze voor een integrale projectaanpak waarbij elk bedrijf zijn specialisme inbrengt: van ingenieursdiensten en projectmanagement tot sorteren, ontstoffen, wegen, verpakken, palletiseren en wrappen. Nico: “Omdat wij als partijen goed op elkaar afgestemd zijn, hoeft de klant maar met één projectmanager om tafel. Zo nemen we hem een flink deel van het werk uit handen.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.