EPR opent deur voor meisjes tijdens Girlsday

0

Op donderdag 11 april 2019 brengt een groep meiden van het Maaswaal College in Wijchen een bezoek aan EPR Partner in Nijmegen. Dit bezoek maakt onderdeel uit van de landelijke Girlsday: een initiatief van VHTO voor meisjes van 10 tot 15 jaar met als doel om meisjes al op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en ICT.

De meisjes krijgen ter kennismaking een rondleiding in de hightech Smart Factory van EPR. Na deze kennismaking geeft engineer Frank een masterclass designen. Het design van de masterclass – een beating heart –  gaan ze vervolgens zelf solderen op de productieafdeling. Bij EPR maken ze graag de combinatie van denken en doen. Daarom gaan de meiden ook aan de slag als New Product Manager. Ze bedenken hun eigen product als oplossing voor een hedendaags probleem. Ze pitchen hun idee aan de directie en de afdelingen Kwaliteit, New Product Introduction, Productie en Sales. Duurzaamheid en partnerschap staan hierin voorop. The winner takes it all! 

Girlsday 2019

Niet alleen in Nijmegen doen meisjes mee met Girlsday, in het hele land gaan meer dan 10.000 meisjes aan de slag bij honderden bèta, technische en ICT bedrijven. Girlsday geeft meisjes van 10 tot 15 jaar de kans zich breed te oriënteren op hun toekomstmogelijkheden. Girlsday laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en ICT van dichtbij beleven. Ze mogen rondkijken bij bedrijven, kennismaken met (vrouwelijke) bèta/ technische professionals én zelf aan de slag!

VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek organiseert Girlsday 2019 in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.