Enginia Event 2016 geeft maakindustrie inzicht in smart innoveren.

0

Op 15 september 2016 wordt het Enginia Event 2016 georganiseerd. Dit is hét evenement voor de maakindustrie. Het thema van dit jaar is: “the purpose of smart innovation”. Op kasteel de Schaffelaar in Barneveld bieden wij iedere bezoeker minimaal 25 inzichten in innovatie en smart industry. In drie gespecialiseerde presentatieseries gericht op Engineers, Rekenaars en Directie gaan wij in op de onderwerpen die voor deze doelgroepen interessant zijn.

In de Directie stream gaan we met de hulp van diverse sprekers, zoals Roy van Enkhuyzen van het FME, in op de vraag “Waarom moet de maakindustrie ‘Smart’ innoveren?” In een aparte ‘boardroom’, exclusief voor directeuren en managers, bespreken we Smart Industry, Big Bang en step by step innovatie, de veranderingen in de arbeidsmarkt door de 4e industriële revolutie en manieren van het financiering van innovatieve projecten.

In de FEA analisten stream richten we ons op engineers en rekenaars die sterkteberekeningen doen met FEMAP of andere FEA software. Deelnemers krijgen inzicht in de laatste trends in simulatie en analyse oplossingen en de nieuwste release van Femap versie 11.3 wordt toegelicht. Rudo Smits van Aboma vertelt over zijn ervaringen in certificering met behulp van Femap. Christophe Vandevelde geeft inzicht in hoe Siemens inspeelt op trends als het gebruik van nieuwe materialen, productietechnieken en mechatronica met behulp van Simcenter.

Engineers maken in de Engineering stream kennis met Solid Edge ST9. Naast diverse Solid Edge workshops, bieden we presentaties waarin deelnemers inzicht krijgen in onderwerpen als integraal ontwerpen en ontwerpen vanuit machinefuncties. Smart Innovatie vertaalt zich voor de engineer in de trend dat er steeds “slimmere” producten ontwikkeld moeten worden. De engineer heeft te maken met nieuwe materialen en nieuwe productietechnieken. De Engineering stream geeft inzicht in hoe je als engineer hierop kunt anticiperen.

 Programma

Sprekers

Inschrijven

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.