Energiebesparing staat centraal voor MKB-metaal en Provincie Gelderland

0

Om Gelderse metaalbedrijven te ondersteunen bij energiebesparing wordt het pilotproject ‘De sprong vooruit’ gestart. Koninklijke Metaalunie voert dit, samen met de provincie Gelderland en de samenwerkende uitvoeringsdiensten, uit in het kader van het Gelders Energieakkoord.

Samen met het Expertisecentrum Energiebesparing wordt gezocht naar de drijfveren en blokkades van ondernemers rond investeringen in energiebesparing.

Gelders Energieakkoord

Op 23 november werd tijdens de eerste netwerkbijeenkomst van het Expertisecentrum Energiebesparing (ECE) een intentieverklaring getekend door Koninklijke Metaalunie, Provincie Gelderland, Stichting  Adviescentrum Metaal en het ECE.

Het ECE is een alliantie van landelijke en regionale overheids-, branche- en marktpartners die samenwerken met als doel om tot meer energiebesparing bij bedrijven en overheden te komen. Het ECE wordt gedragen door de ministeries van EZ, BZK en I&M, samen met stakeholders uit het bedrijfsleven, Koninklijke Metaalunie, VNO-NCW, MKB Nederland, Uneto-VNI, Platform Duurzame Huisvesting en overheden IPO en VNG.

ECE Programmamanager Margreet van Gastel: ‘Een euro besteedt aan energiebesparing levert uiteindelijk meer op dan een euro in de productie. Het begint bij bewustwording en gedragsverandering. En daar willen wij als ECE bij deze pilot op inzetten.’

Het Expertisecentrum Energiebesparing (ECE) is voortgekomen uit het Energieakkoord voor duurzame groei. Het ECE netwerk ondersteunt partners bij realisatie van de eigen energiebesparingsdoelstellingen en pilotprojecten. De partners zijn ambassadeur van het Expertisecentrum Energiebesparing door te ‘dragen’ en zichtbaar te maken. Het ECE vervult naast een stimuleringsrol ook de rol van kennispartner en netwerkorganisator.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics