Endress+Hauser ontvangt Red Dot Award

0

Endress+Hauser heeft met de Picomag-flowmeter indruk gemaakt op de jury van de Red Dot Design Awards en is door Red Dot bekroond in de categorie productontwerp. Het slimme plug-and-play instrument gooide hoge ogen met zijn functionaliteit en compacte vormgeving.

Picomag-flowmeter combineert uitstekende functionaliteit met een solide ontwerp

De Red Dot is een internationaal gerenommeerde award voor producten met een hoogkwalitatief ontwerp die optimaal aan de behoeften van klanten voldoen. “Wij zijn er trots op dat de Picomag de jury heeft overtuigd met zijn compacte formaat, flexibele installatiemogelijkheden en intuïtieve bediening”, aldus dr. Bernd-Josef Schäfer, algemeen directeur van Endress+Hauser Flowtec, het competentiecentrum van de Groep op het gebied van technologie voor flowmeting, gevestigd in het Zwitserse Reinach.

dr. Bernd-Josef Schäfer, algemeen directeur van Endress+Hauser Flowtec

Prof. dr. Peter Zec, initiatiefnemer en CEO van de Red Dot Award, feliciteerde Endress+Hauser: “De bekroonde producten onderscheiden zich door hun uitstekende functionaliteit en een aantrekkelijk uiterlijk, waaraan duidelijk is te zien dat de ontwerpers inzicht hebben in hun klanten.” De producten worden onder andere beoordeeld op innovatie, functionaliteit, ontwerpkwaliteit, ergonomie en duurzaamheid. Een uit ongeveer 40 mensen bestaande jury selecteerde de winnaars uit zo’n 6.300 objecten die ter overweging zijn ingezonden.

Prof. dr. Peter Zec, initiatiefnemer en CEO van de Red Dot Award

Technologie voor flowmeting op zakformaat
In de wereld van procesmeting en -automatisering is steeds meer vraag naar eenvoudige, betrouwbare en onderhoudsvrije meetinstrumenten op zakformaat. De nieuwe Picomag van Endress+Hauser voorziet in deze behoefte en is inzetbaar in alle industrieën. Hij meet niet alleen de flow van elektrisch geleidende vloeistoffen, maar ook de procestemperatuur. Daarnaast kan de Picomag door klanten gemakkelijk via Bluetooth in bedrijf worden gesteld met de SmartBlue-app, en is naadloze systeemintegratie mogelijk dankzij IO-Link-technologie.

De Red Dot Design Award
De Red Dot Design Award is een van ’s werelds grootste ontwerpwedstrijden. De award, die staat voor ontwerpkwaliteit van het hoogste niveau, wordt uitgereikt in drie categorieën: productontwerp, communicatie-ontwerp en ontwerpconcept. De winnaars zullen begin juli worden geëerd tijdens het Red Dot Gala, dat in de opera van de Duitse stad Essen zal worden gehouden. Alle bekroonde innovaties zullen gedurende vier weken te zien zijn tijdens een speciale tentoonstelling en worden daarnaast gepresenteerd in het jaarboek van Red Dot Design.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics