EMO Hannover 2025, de vakbeurs voor productietechnologie, wordt met 1 dag ingekort.

0

De looptijd van EMO Hannover 2025 wordt in de toekomst ingekort van zes naar vijf dagen. “Het inkorten van het evenement met één dag is een strategische beslissing om EMO Hannover nog efficiënter en doelgerichter te maken”, aldus Dr. Markus Heering, directeur van de Duitse vereniging van werktuigmachinebouwers (VDW), de organisator van EMO, bij het beschrijven van de verandering. De beslissing is gebaseerd op de duidelijke wens van de exposanten om de beurs nog meer te focussen en te condenseren. In 2023 werden ze hier tijdens het evenement uitgebreid naar gevraagd. Het resultaat was duidelijk: het merendeel van de exposanten zou zaterdag willen annuleren.

Link magazine special 2024: The Dutch High-Tech Industry and the European Ecosystem: stronger together. Read this edition digital.

Het bezoekgedrag is de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd. Bezoekers kunnen vooraf gedetailleerde informatie inwinnen, hun beursbezoek beter en strikter voorbereiden en indien nodig ook sneller een beslissing nemen. Volgens de bezoekersenquête is de gemiddelde duur van een bezoek iets meer dan een dag. Internationale bezoekers blijven iets langer. “Daardoor is zaterdag geen aantrekkelijke dag meer om te bezoeken”, aldus Heering. “We voldoen daarom aan het verzoek van de exposanten en annuleren zaterdag.” De kortere looptijd zal leiden tot besparingen op hotel- en personeelskosten voor exposanten en bezoekers. Daarnaast heeft Deutsche Messe AG met get2fairs een nieuw aanbod gelanceerd. Het omvat hotelkamers in de stad Hannover, de omgeving en de metropoolregio, evenals transfers van en naar de beurs. ‘s Werelds toonaangevende vakbeurs voor productietechnologie vindt vervolgens plaats van maandag 22 september tot en met vrijdag 26 september 2025 in het Hannover Exhibition Center. Vrijdag blijft een volledige beursdag met openingstijden van 09:00 tot 18:00 uur. “We zijn ervan overtuigd dat deze verandering veel voordelen zal opleveren voor zowel exposanten als bezoekers, en zal helpen om de beurservaring verder te verbeteren”, concludeerde Dr. Markus Heering.

De 1-daagse masterclass vindt opnieuw plaats donderdag 3 oktober 2024. Aanmelden en informatie.

EMO Hannover 2025 – ‘s werelds toonaangevende vakbeurs voor productietechnologie Van 22 tot 26 september 2025 presenteren internationale fabrikanten van productietechnologie op EMO Hannover 2025 slimme technologieën voor de hele waardeketen. ‘s Werelds toonaangevende vakbeurs voor productietechnologie toont het hele spectrum van moderne metaalbewerkingstechnologie, die het hart vormt van alle industriële productie. De nieuwste machines plus efficiënte technische oplossingen, productgerelateerde diensten, duurzaamheid in de productie en nog veel meer zullen worden gepresenteerd. De zwaartepunten van EMO Hannover zijn snij- en vormmachines, productiesystemen, precisiegereedschappen, geautomatiseerde materiaalstroom, computertechnologie, industriële elektronica en accessoires. Vakbezoekers op EMO komen uit alle belangrijke industriële sectoren, bijvoorbeeld machinebouw en installatiebouw, de auto-industrie en haar toeleveranciers, lucht- en ruimtevaarttechnologie, fijnmechanica en optica, scheepsbouw, medische technologie, gereedschaps- en matrijzenbouw, en staal- en lichtgewichtbouw. EMO Hannover is wereldwijd de belangrijkste internationale ontmoetingsplaats voor de industrie. EMO is een geregistreerd handelsmerk van de Europese vereniging van werktuigmachines Cecimo. EMO wordt georganiseerd door de Duitse vereniging van werktuigbouwers (VDW), Frankfurt am Main, Duitsland.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics