NATIONAAL ECONOMISCH FORUM – 12 OKTOBER 2016

0

‘Emmen is nog steeds een industriestad’

Ondanks dat er minder mensen werken op het Emmtec Industry & Businesspark dan voorheen, noemt Emmen zichzelf nog steeds industriestad. Van de 6500 man bij Akzo Nobel in het verleden zijn er nog maar 2500 over. “Je moet echter koesteren wat je hebt”, zegt Herman Idema als directeur van het parkmanagement van het bedrijventerrein.

Volgens Idema heeft Emmen nog steeds een grote potentie, ook al sluit hij niet de ogen voor de automatisering, digitalisering en robotisering. “De industrie en maakindustrie zijn een onderbelichte kans”, zo stelt hij in het Dagblad van het Noorden. Hij pleit voor een noordelijke industrieagenda.

Volgens Idema is het wel belangrijk dat de infrastructuur op orde is. Ook moet er aandacht blijven voor de grote industriebedrijven, die kunnen worden gekoppeld aan één van de vele kleine maar innovatieve bedrijven in de regio. Bovendien moet er beter worden samengewerkt met bedrijven in omliggende plaatsen.

NATIONAAL ECONOMISCH FORUM –  12 OKTOBER 2016

Emmen is nog altijd het belangrijkste industriële centrum van het Noorden met maakbedrijven, een chemiecluster en innovatieve ondernemingen. Daarom strijkt dinsdag ook het Nationaal Economisch Forum neer in het nieuwe Atlas Theater. Bekende sprekers als Sjoerd Vollebrecht (ex-Fokker), professor Alfred Kleinknecht, Mariette Hamer (SER) en innovatieprofessor Dries Faems benadrukken er het belang van industrie. Inschrijven

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics