Emirates Airline en Airbus tekenen een Memorandum of Understanding voor 36 A380’s.

0

A-380, foto Airbus

Emirates Airline, gevestigd in Dubai, heeft een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend voor de aanschaf van maximaal 36 extra A380-vliegtuigen. De overeenkomst werd vanmorgen ondertekend op het hoofdkantoor van de luchtvaartmaatschappij in Dubai door HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman en Chief Executive, Emirates Airline and Group, en John Leahy, Chief Operating Officer – Customers, Airbus Commercial Aircraft. De verbintenis is voor 20 A380’s en een optie voor 16 meer met leveringen om te beginnen in 2020, ter waarde van US $ 16 miljard voor de laatste catalogusprijzen.

Deze bestelling biedt stabiliteit aan de productielijn van de A380.

Sheikh Ahmed zei: “We hebben er geen geheim van gemaakt dat de A380 een succes voor Emirates is geweest. Onze klanten zijn er dol op en we hebben het op verschillende missies in ons netwerk kunnen inzetten, wat ons flexibiliteit biedt op het gebied van bereik en passagiersmix. Hij voegde eraan toe: “Sommige van de nieuwe A380’s die we net hebben besteld, zullen worden gebruikt als vervangende vloot. Deze bestelling biedt stabiliteit aan de productielijn van de A380. We zullen nauw blijven samenwerken met Airbus om het vliegtuig en het product aan boord verder te verbeteren, om onze passagiers de best mogelijke ervaring te bieden. Het mooie van dit vliegtuig is dat de technologie en het onroerend goed aan boord ons voldoende ruimte geven om iets anders te doen met het interieur. ”

“Ik wil Emirates, HH Sheikh Ahmed, Tim Clark en Adel Al-Redha bedanken voor hun voortdurende steun aan de A380,” zei John Leahy, Chief Operating Officer – Customers, Airbus Commercial Aircraft. “Dit vliegtuig heeft enorm bijgedragen aan Emirates ‘groei en succes sinds 2008 en we zijn blij dat dit zo zal blijven. Deze nieuwe order onderstreept Airbus’ toewijding om de A380 nog minstens 10 jaar te produceren. Ik ben er persoonlijk van overtuigd dat meer bestellingen het voorbeeld van Emiraten zullen volgen en dat dit geweldige vliegtuig zal ver in de jaren 2030 worden gebouwd. ”

Na de levering van de eerste A380 in juli 2008, nam Emirates zijn 100ste A380 op 3 november 2017 in Hamburg, Duitsland.
De A380 is een essentieel onderdeel van de oplossing voor duurzame groei, het verminderen van verkeerscongestie op drukke luchthavens door meer passagiers met minder vluchten te vervoeren. De A380 is de beste manier om het groeiende luchtverkeer in de wereld vast te leggen, dat elke 15 jaar verdubbelt. De A380 vliegt non-stop 8.200 zeemijlen (15.200 km) en biedt plaats aan 575 passagiers in vier klassen.

De ruime, stille cabine, de soepele en meest comfortabele rit hebben de A380 vandaag favoriet gemaakt voor de passagier, wat resulteert in hogere belastingsfactoren waar deze ook vliegt. De A380 is het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, met twee volle widebody-decks, met de breedste stoelen, brede gangpaden en meer vloeroppervlakte. De A380 heeft de unieke mogelijkheid om inkomsten te genereren, het verkeer te stimuleren en passagiers aan te trekken, die nu specifiek de A380 kunnen selecteren bij het boeken van een vlucht via de innovatieve website iflyA380.com.

Tot op heden hebben meer dan 200 miljoen passagiers al genoten van de unieke ervaring om aan boord van een A380 te vliegen. Om de twee minuten vertrekt of landt een A380 op een van de 240 luchthavens over de hele wereld, klaar om dit prachtige vliegtuig te huisvesten. Tot op heden zijn 222 A380’s geleverd aan 13 luchtvaartmaatschappijen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.