Efficiënt plannen in uw complexe productie omgeving, APS-software helpt hierbij.

0

Het maximaliseren van de productiviteit in uw productiebedrijf is iets dat elk bedrijf wil. In de sterk concurrerende markt is het van belang om uzelf op alle fronten te optimaliseren om zo waarde te blijven creëren, maar dit is niet altijd even makkelijk. Het is een directe maar eerlijke vraag: Haalt u op dit moment het maximale uit uw planning om zo uw productiecapaciteit te optimaliseren?

Vaak lijkt het aanschaffen van nieuwe machines of vergroten van de werkuren de oplossing om de productiviteit te verhogen, maar vaak liggen er heel veel kansen door ‘simpel’ te kijken naar de huidige effectiviteit van uw productieplanning. Blue Star Planning helpt hierbij.

De klanteisen in de branche worden steeds hoger.

Snellere levertijden, last minute wijzigingen, maar geen hogere prijs. Er wordt nogal wat van u verwacht, dat kan nog wel eens een uitdaging zijn. Hierdoor zien steeds meer bedrijven de toegevoegde waarde om de productieplanning te optimaliseren en zijn daarom ook proactief op zoek naar oplossingen.

Efficiënt plannen en zo meer uit uw productie halen, hoe werkt dat precies?

De kans is groot dat u een ERP systeem heeft om onder andere informatieoverdracht tussen verschillende afdelingen te ondersteunen. Zoals het al aangeeft ondersteund ERP, echter helpt het u niet om proactief en écht efficiënt uw productieopdrachten te plannen;

APS (Advanced Planning & Scheduling) van Blue Star Planning is een specialistische aanvullende software dat u helpt om meer uit uw machines te halen door de productievolgorde op machines en tussen afdelingen te optimaliseren, proactief te plannen en berekeningen te maken. Het resultaat is een hogere productiviteit binnen uw productie. Innovatieve systemen zoals APS die Artificial intelligence, Cloud power en algoritmes gebruiken, zijn tegenwoordig ook zeer gemakkelijk bereikbaar voor het MKB.

Lange implementaties, dat wil niemand toch?

APS noemen wij een ‘add-on’; het is geen vervanging van uw huidige systemen maar een toevoeging. Dit betekent dat als uw bedrijf al een ERP systeem (of andere systemen) heeft, APS hier gemakkelijk kan worden geïntrigeerd. Het implementatie risico is daardoor zeer laag en snel. Door middel van een unieke simulatie kan er zonder daadwerkelijke implementatie al inzichtelijk gemaakt worden hoe het APS-systeem een optimale planning voorstelt.

COVID-19, dé tijd om te investeren

Vanuit onderzoek van het CBS blijkt dat het gebrek aan investeringen ‘een bedreiging voor de Nederlandse economie’ is, Bedrijven kunnen hun productiviteit alleen maar verhogen als ze blijven investeren, en een hogere productiviteit is nodig voor economische groei. Onderzoek en innovatie zijn cruciaal voor duurzaam economisch herstel na corona. Aldus MKB-Nederland-voorzitter J. Vonhof.

Door middel van een unieke simulatie kan er zonder daadwerkelijke implementatie al inzichtelijk gemaakt worden hoe het APS-systeem een optimale planning voorstelt.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics