Eén op de zes bedrijven gaat failliet door niet-agile en risico-avers zijn?

0

PA Consulting interviewde 500 directieleden van enkele van de grootste organisaties in verschillende sectoren, waaronder financiële diensten, productie, FMCG / detailhandel, life sciences, reizen, energie en nutsbedrijven, telecom en logistiek. Voor elke organisatie zijn de 15 belangrijkste kenmerken van agility geanalyseerd. Het blijkt dat er een sterke positieve correlatie is tussen agile kenmerken en financiële prestaties.

‘Agile’ is tegenwoordig een veel gebezigde term in organisaties, maar echt agile werken blijft voor veel managers iets ongrijpbaars. Ondanks de voordelen. Uit het PA rapport rapport, gebaseerd op een wereldwijd onderzoek onder 500 directeuren, blijkt agility de belangrijkste factor in het kunnen blijven anticiperen op de stijgende verwachtingen van de klant (het hoofd bieden aan de bedreiging die uitgaat van technologische verstoring komt op de tweede plaats) en liet zien aan dat agile werken allround tot betere prestaties leidt. Het rapport heeft vastgesteld dat:

• organisaties hun concurrentie kunnen verslaan door agile te zijn – de top 10 procent van bedrijven naar financiële prestaties die zijn onderzocht, heeft bijna 30 procent meer kans om agile kenmerken te vertonen;

• bijna driekwart van de directeuren is van mening dat de noodzaak om de stijgende verwachtingen van de klant voor te blijven de grootste externe bedreiging voor hun bedrijf is in 2023;

• directeuren voorspellen dat een op de zes bedrijven in hun sector de komende vijf jaar failliet zal gaan omdat ze zich niet aanpassen aan snelle en ingrijpende veranderingen;

• 70 procent van de directeuren zegt dat het creëren van een cultuur die mensen in staat stelt om snel risico’s te nemen en van richting te veranderen belangrijker zal zijn dan nu het geval is.

Het is duidelijk, directeuren weten dat ze de dingen anders moeten doen en dat organisatorische agility de sleutel is tot succes in een omgeving van veranderende bedreigingen en kansen. Desondanks moeten veel managers nog een organisatiecultuur creëren waarbij agile niet wordt gezien als een onderwerp voor de IT-afdeling of iets dat het behoud is van dynamische hightech startups.

Maar waar gaan leiders naartoe? Organisatiecultuur zal cruciaal zijn. Het is de allerbelangrijkste voorwaarde voor het inbedden van flexibiliteit en CEO’s moeten ervoor zorgen dat de vereiste cultuurverandering bovenaan begint. In het rapport noemt PA Consulting vijf haalbare stappen die leidinggevende teams nu kunnen nemen, plus enkele directe persoonlijke acties voor de ceo.

www.paconsulting.com/

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics