Een greep uit de innovaties op Precisiebeurs 13-14 november 2019.

0

Ook voor de 19e editie van de Precisiebeurs presenteren onze exposanten weer de laatste innovaties. Deze vindt u op zowel de stands, in de Hall of Fame en op de demo area. Wij hebben een greep uit de innovaties voor u op een rij gezet. Ontdek hier de innovaties op gebied van precisietechnologie en producten.

ACE Structuurdempers nu RGA getest – Ace Stoßdämpfer GmbH, stand 207
IFOV – Infinite Field of View – Aerotech Ltd., stand 157
Cleanroom production – CAPABLE BV, stand 198
De ideale module voor toevoeren, separeren, oriënteren en positioneren van bulkgoederen.- Conway Nederland B.V., stand 183
Your personal partner in precision granite. – MYTRI BV, 125
SCANIUS-LINE – Moving into a new direction – Piezosystem Jena, stand 95
Engineered to spec motion system – PM BV, stand 33
Nieuwe serie NanoScan OP400 Nanopositioning Piezo Objective Scanner, Prior Scientific Instruments Ltd., stand 296
Innovations in Non-contact Web Transport – IBS PRECISION ENGINEERING BV, stand 136
Gasbranderkop 3D geprint met SLE technologie – LOUWERSHANIQUE, stand 137
2D high-speed cutting of thin sheet metal – LILA GmbH, stand 262
Accurate laser machining of stamp tools – Lightmotif B.V., stand 257
Jeclin cleanroom & vacuum fasteners. – JEVEKA BV, 89
Powerhouse in flat design – New QTL torque motor series – TECNOTION BV , stand 148
Van Hoorn Carbide’s nieuwe programma’s: écht innoveren! – Van Hoorn Carbide Nederland B.V., stand 155
BALIQ CARBOS – Oerlikon Balzers Coating Benelux N.V., stand 124
Mitutoyo’s geroemde precisie nu ook op de shopfloor!- MITUTOYO NEDERLAND BV, stand 17
QRM training- Spartners, stand 70g
Matrix Nano tooling – Ertec B.V., stand 171
ATOS 5 for Airfoil – GOM BRANCH BENELUX, stand 27b
BALINIT TURBINE PRO – Oerlikon Balzers Coating Benelux N.V., stand 124

ACE Structuurdempers nu RGA getest – Ace Stoßdämpfer GmbH, stand 207

 

Ace Stoßdämpfer GmbH

Op de Precisiebeurs geeft ACE Stoßdämpfer GmbH acte de présence met zijn TUBUS dempers. Het nieuwe hieraan: de structuurdemper is RGA getest en daarmee onder voorwaarden geschikt in vacuüm cleanroom toepassingen. De demper is bevat, in tegenstelling tot de standaard demper, géén kleurstoffen. ACE is te vinden op stand 207.

IFOV – Infinite Field of View – Aerotech Ltd., stand 157

Aerotech Ltd.

 

Het Infinite Field of View (IFOV) van Aerotech is een unieke en toonaangevende oplossing voor de synchronisatie van lineaire of roterende servo-assen met laserscanners. IFOV produceert aanzienlijke doorvoerverbeteringen en elimineert stikfouten en problemen met de onderdeelkwaliteit als gevolg van overlappende en niet-overeenkomende laserverwerking. Door de hoge dynamische mogelijkheden van galvo-scanners te combineren met het reisbereik van servostadia, kunnen onderdelen die aanzienlijk groter zijn dan het traditionele gezichtsveld van een scanner continu worden verwerkt zonder dat afzonderlijke werkgebieden aan elkaar moeten worden gestikt.

Cleanroom production – CAPABLE BV, stand 198

CAPABLE BV

Capable BV is erin geslaagd om de NEN EN ISO 14644 klasse 6-classificatie te behalen cleanroom in Breda. Dit maakt de in Breda gevestigde producent van klantspecifieke specialiteit kabels, kabelassemblages en connectoren een van de eerste bedrijven in zijn sector die de norm haalt. In de afgelopen jaren is ‘schone productie’ steeds belangrijker geworden in de complexe, op maat gemaakte markt voor kabelassemblage. Het zijn vooral klanten in de semi-conductor- en (aero) ruimtevaartindustrie die momenteel genieten van de unieke voordelen en garanties die worden geboden door de Capable cleanroom.

De ideale module voor toevoeren, separeren, oriënteren en positioneren van bulkgoederen.- Conway Nederland B.V., stand 183

Conway Nederland B.V.

De ConFeed is dé zelfstandig werkende module in huis, om uw product met een gedefinieerde takttijd, te plaatsen in de opname van uw machine of op een overname dead-spot.

 • Takttijden tot 3.0 seconden
 • Werkgebied robot 400 x 300 x 250 mm
 • Maximale snelheid robot 1 meter per seconde
 • Snelle en eenvoudige I/O handshake voor plaatsen product.

Your personal partner in precision granite. – MYTRI BV, 125

MYTRI BV

MYTRI BV is al meer dan 70 jaar een gevestigde naam in de precisiemeetindustrie. Zij produceren precisie granieten basisplaten, machineonderdelen, meetstappen en meer binnen elke gewenste of meetbare nauwkeurigheid. MYTRI heeft een internationale reputatie opgebouwd doordat onze producten hun weg vinden naar hightechbedrijven over de hele wereld. MYTRI biedt jarenlange expertise en kennis om de kwaliteit en normen te helpen ontwikkelen en handhaven die uw producten vereisen. Zij bieden ook (onsite) kalibratie en revisie, onderdeel van onze diensten met toegevoegde waarde met minimale investeringen en maximale resultaten.

SCANIUS-LINE – Moving into a new direction – Piezosystem Jena, stand 95

Piezosystem Jena

Piezosystem Jena presenteert het nieuwe product van piezobased lange reisfasen – de SCANIUS-LINE. De ontwikkeling van het nieuwe product is gebaseerd op het gebruik van piëzo-elektrische ultrasone motoren. Het voordeel van deze motoren is de permanente wrijvingsverbinding tussen aandrijving en uitgang, zelfs wanneer de stroom is uitgeschakeld. Tot 160 mm / s, resolutie van 40 nm, 150 mm bij 72 mm veerweg in XY. Een bijzonder kenmerk is de lage totale hoogte van minder dan 35 mm, waardoor de SCANIUSXY-tafel een van de dunste modellen op de markt is. Belastingen tot 3 kg.

Engineered to spec motion system – PM BV, stand 33

PM BV

 

PM B.V. (stand nr. 33) presenteert haar vlaggenschip tijdens de Precisiebeurs. Een innovatief hightech multi-axis motion systeem ontwikkeld voor o.a. metrology toepassingen in de semiconductor industrie. Het systeem is gebaseerd op de PM design filosofie en is ontwikkeld met moderne design tools en in eigen beheer ontworpen theoretische modellen. Door de aanwezige kennis, welke meer dan 50 jaar op het vlak van linear bearing technology” omvat, is dit systeem een mooi samenspel van de aanwezige kennis op het gebied van ontwerp, keuze van materialen, componenten, aansturing en kwalificatie. Hiermee demonstreert PM haar competenties en laat ze haar ambities zien als “supplier van engineered to spec motion systems.”

Nieuwe serie NanoScan OP400 Nanopositioning Piezo Objective Scanner, Prior Scientific Instruments Ltd., stand 296

Prior Scientific Instruments Ltd.

De NanoScan OP400 Nanopositioning Piezo objectiefscanner biedt de snelste stap en afwikkeltijd van elke objectieve positioner die beschikbaar is. Met capacitieve feedbacksensoren heeft het ook toonaangevende positioneringsnauwkeurigheid en resolutie. Het systeem is compatibel met de meeste microscopen en objectieflenzen en heeft door de gebruiker configureerbare instellingen die zijn geoptimaliseerd voor verschillende objectiegroottes, gewichten en prestatiebehoeften. De gebruiker selecteert eenvoudig de beste instelling voor zijn toepassing.

Innovations in Non-contact Web Transport – IBS PRECISION ENGINEERING BV, stand 136

 

IBS PRECISION ENGINEERING BV

De toepassing van luchtlagers in roll-to-roll-processen biedt verbeteringen in de nauwkeurigheid van webpositionering en snelheid. Luchttafels worden gebruikt om een ​​verticale folie-stabiliteit van 1m te bereiken. Dit maakt beeldvorming mogelijk van gedrukte elektronicastructuren met behulp van een in-line interferometer, voor oppervlakte-topologiemetingen die nauwkeurig zijn tot op de nanometer. Luchtdraaien worden ook gebruikt als vervangende tussenrollen voor webtransport. Op deze manier wordt een dansersysteem geïmplementeerd dat de folie onder het beeldvormingssysteem stopt voor de vereiste meettijd van 1 seconde, terwijl het roll-to-roll-systeem continu kan lopen. Vermijden van webcontact biedt ook minder schade en vervuiling op gevoelige folies.

Gasbranderkop 3D geprint met SLE technologie – LOUWERSHANIQUE, stand 137

LOUWERSHANIQUE.

 

Deze 3D geprinte branderkop is gemaakt met SLE en combined technologies. Door het gebruik van deze technieken creëert deze branderkop een zeer voorspelbaar en reproduceerbaar vlambeeld. De SLE technologie is ideaal toepasbaar voor het produceren van onderdelen voor mengen en distribueren van gassen en vloeistoffen zoals bijvoorbeeld nozzles.

2D high-speed cutting of thin sheet metal – LILA GmbH, stand 262

Lila..

 

Lasersnijden in een nieuwe dimensie wordt mogelijk gemaakt door het ultramoderne lasersysteem dat onlangs bij LILA GmbH is geïnstalleerd. Producten van roestvrij staal, koper, messing of elektrisch plaatstaal met een dikte van 0,02 tot 3 mm kunnen bij LILA vrijwel braamvrij worden gesneden – en met maximale efficiëntie en nauwkeurigheid. Dankzij het innovatieve ontwerp bespaart de nieuwe lasersnijmachine van LILA GmbH tot 40 procent aan verwerkingstijd in vergelijking met conventionele systemen.

Accurate laser machining of stamp tools – Lightmotif B.V., stand 257

Lightmotif B.V..

 

Er wordt een nieuwe laserwerktuigmachine gepresenteerd die nauwkeurige structuren kan bewerken in moeilijk te bewerken materialen zoals gecementeerd wolfraamcarbide (hardmetaal), keramiek en gehard staal. De machine kan vormnauwkeurigheden van beter dan 10 µm realiseren, zelfs in diepe structuren. Om dit mogelijk te maken is een adaptief bewerkingsproces ontwikkeld. Afwijkingen worden gemeten tijdens de bewerking van een onderdeel en het proces wordt automatisch gecorrigeerd. Deze technologie werd ontwikkeld in een samenwerking tussen Kern Micotechnik en Lightmotif, wat resulteerde in de oprichting van het nieuwe bedrijf KLM Microlaser en de lancering van de nieuwe werktuigmachine KLM-E1.

Jeclin cleanroom & vacuum fasteners. – JEVEKA BV, 89

JEVEKA BV

Jeclin is een uitgebreid assortiment van producten voor vacuüm en cleanroom-toepassingen. De bevestigingsmiddelen worden gebruikt in een breed scala van toepassingen die afhankelijk zijn van vacuüm- of cleanroomtechnologieën zoals voor de ruimtevaartindustrie, zonnesystemen en gezondheidstechnologie. Jeclin-producten voor cleanroom- en vacuümtoepassingen worden gekenmerkt door een standaardkwaliteit van roestvrij staal A4-80 (1.4432). Jeclin-producten zijn ook beschikbaar in Inconel en Titanium (klasse 2 en 5).

Powerhouse in flat design – New QTL torque motor series – TECNOTION BV , stand 148

TECNOTION BV

Tecnotion introduceert een nieuwe reeks koppelmotoren. De QTL-A motorserie is de grootste koppelmotorserie van Tecnotion tot nu toe, maar toch zeer compact en met een hoge koppeldichtheid voor het gegenereerde koppel. De motor is nu beschikbaar voor toepassingen die hoge eisen stellen aan koppel en thermisch beheer. De QTL-A motorserie is verkrijgbaar in vier diameters (210-230-290-310 mm) en drie hoogtes (65-85-105 mm). Ze zijn verkrijgbaar met of zonder koelring. De motor beschikt over verbeterd warmtebeheer dankzij de koelkanalen waardoor hij met een hoog continu koppel van maximaal 329 Nm kan draaien.

Van Hoorn Carbide’s nieuwe programma’s: écht innoveren! – Van Hoorn Carbide Nederland B.V., stand 155

Van Hoorn Carbide Nederland B.V.

 

Het produceren van c-vlakken kan behoorlijk tijdrovend zijn, dit is echter verleden tijd met de Van Hoorn Carbide c-vlakfrezen. Een oppervlak met circulaire freesbanen komt zo van de freesmachine. Dat is écht innoveren! Daarnaast zijn er nieuwe frezen ontwikkeld speciaal voor het produceren van nauwkeurige gaten of kamers. Deze zogenoemde VHXF, passingsfrezen vervangen veel kottergereedschappen en ruimers. Zijn schroefdraadgaten altijd een uitdaging om proceszeker te kunnen produceren? Met de nieuw ontwikkelde schroefdraadfrezen kunt u met een zeer hoge proceszekerheid schroefdraadgaten maken in een standaardrange van M1,6 tot M20. Uiteraard kunt u tijdens de Precisiebeurs nog veel meer mogelijkheden zien welke Van Hoorn Carbide voor uw productie kan bieden. Reductie van kostprijs per product is ons doel! Het draait om productiviteit, kwaliteit en betrouwbaarheid!

BALIQ CARBOS – Oerlikon Balzers Coating Benelux N.V., stand 124

Oerlikon Balzers Coating Benelux N.V.

 

BALIQ CARBOS coating is zeer veelzijdig en presteert optimaal in toepassingen met een hoge contactdruk in combinatie met hoge glijsnelheden, zoals in de autosport, specifiek voor toepassingen zoals de nokkenas, zuigerpennen, kleppen, klepstoters en tuimelaars. De coating wordt ook gebruikt voor andere industriële toepassingen, zoals weefrieten, klepplaten, klepstelen en in pneumatische kleppen. Oerlikon Balzers heeft een eigen aanbrengproces ontwikkeld voor BALIQ CARBOS met gebruik van ‘scalable pulsed power plasma’ (S3p), wat de voordelen combineert van boogverdamping en sputteren. Met boogverdamping worden coatings met een hoge dichtheid en hechting bereikt. Sputteren, een conventionele coatingtechnologie waarbij atomen worden uitgeworpen uit een doel- of bronmateriaal om op een substraat te worden afgezet, staat bekend om zijn hoge gladheid. Het resultaat is een waterstofvrije DLC-coating die de voordelen biedt van koolstofcoatings met een lage wrijvingsweerstand, met de gladheid die wordt bereikt door sputtering of met PACVD aangebrachte coatings zonder extra polijstbehandelingen.

Mitutoyo’s geroemde precisie nu ook op de shopfloor!- MITUTOYO NEDERLAND BV, stand 17

MITUTOYO NEDERLAND BV

 

MiSTAR 555:

 • Uiterst goed bestand tegen de invloeden van buiten af – daarom is deze Coordinaten meetmachine geschikt om buiten de meetkamer inspecties te verrichten.
 • Heeft een gegarandeerde nauwkeurigheid in een temperatuurbereik van 10 tot 40° C.
 • Heeft een twee keer zo’n grotere weerstand tegen externe invloeden dan de conventionele CMM’s. Dit door toepassing van een nieuw ontwikkelde absolute liniaal* die zeer goed bestand is tegen de uitdagende invloeden van de productie omgeving.
 • Een liniaal die een absolute waarde voor elk meetpunt verschaft.

QRM training- Spartners, stand 70g

Spartners

 

Samen met het Mikrocentrum organiseert SpartnerS binnenkort de training Quick Response Manufacturing (QRM). Deze training leert u de doorlooptijd efficiënt en gestructureerd te reduceren in een high mix low volume omgeving. Het resultaat: het reduceren van de tijd die nodig is van order tot levering. Met als gevolg dalende productiekosten door minder overhead, kleinere voorraden, kortere levertijden én een hogere klanttevredenheid. Het argument daarvoor: minder verborgen kosten door te veel onderhanden werk, fouten, onverkoopbare voorraden, actief chargeren, (her)plannen, telefoontjes over te late leveringen et cetera. Deze training is er op gericht QRM in het eigen bedrijf toe te kunnen passen.

Matrix Nano tooling – Ertec B.V., stand 171

Ertec B.V.

 

Werkhouding voor Nano Precision
Nanoprecisiebewerking vereist nanoprecisie. Verwijzingen naar werkstukken en gereedschappen zijn echte uitdagingen, zelfs met de nieuwste oplossingen die beschikbaar zijn in de markt. Dit wordt nog uitdagender wanneer de referenties zo snel mogelijk worden vastgesteld in een korte tijd. Nanosysteem kan het beste in twee woorden worden beschreven, namelijk als nauwkeurig en snel! Het Nano-klemsysteem verbindt de productieketen via een ultraprecisiekoppeling, zowel voor werkstuk- als gereedschapshouder. Zowel de MacroNano als MatrixNano zijn compatibel met hun respectieve standaardsysteem.
MacroNano:

 • Herhalingsnauwkeurigheid – binnen 0,001 mm
 • Vergrendelkracht – 6000 N
 • Vaste indexposities 4×90 °

ATOS 5 for Airfoil – GOM BRANCH BENELUX, stand 27b

GOM BRANCH BENELUX

 

ATOS 5 voor Airfoil, ontwikkeld voor gasturbine-industrieën, biedt met zijn geoptimaliseerde werkafstand en meetgebieden van 100 x 70 mm² uiterst nauwkeurige 3D-gegevens van de kleinste details in een korte meettijd. Met zijn geoptimaliseerde werkafstand voor kleine meetgebieden en zijn extreem hoge stabiliteit levert ATOS 5 voor Airfoil uiterst nauwkeurige gegevens voor handmatige en geautomatiseerde toepassingen. Van ventilatorbladen tot turbineschoepen of blisks en trommels tot schoepen (NGV’s, OGV’s, IGV’s) en aandrijflijnen: de full-field 3D-meetgegevens maken betrouwbare kwaliteitscontrole mogelijk, visualiseren verborgen fouten en versnellen zo productie-, onderhouds- en reparatieprocessen.

BALINIT TURBINE PRO – Oerlikon Balzers Coating Benelux N.V., stand 124

Oerlikon Balzers Coating Benelux N.V.

 

Coatings om uw messen en schoepen te beschermen tegen gas- en stoomturbines. BALINIT® TURBINE PRO biedt uitstekende bescherming tegen vaste deeltjes van erosie (SPE) en vloeibare druppelerosie (LDE)zonder dat het de levensduur van uw componenten beinvloedt. Met behulp van Oerlikon nieuwste technologie, Balzers, biedt het de maximale levensduur van erosieweerstand om een harde dichtheid te produceren.

Deze innovaties live ervaren?

Kom dan op 13 en 14 november naar de Precisiebeurs. Bekijk hier de volledige plattegrond en het overzicht van exposanten.

Registreer gratis uw bezoek

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics