Economische missie naar de Verenigde Staten met minister van Economische Zaken Henk Kamp en ZKH Prins Constantijn van Oranje

0

De economische missie van 5 tot en met 11 januari 2017 naar Las Vegas en San Francisco (Silicon Valley).  Henk Kamp, minister van Economische Zaken, met ZKH Prins Constantijn van Oranje als StartupDelta Special Envoy.

De economische missie, van 5 tot en met 11 januari 2017, van minister Kamp en ZKH Prins Constantijn richt zich op het versterken van de positie van Nederlandse techbedrijven, start-ups en kennisinstellingen in de Verenigde Staten.

amerika-nederlandHollands vernuft in Las Vegas en Silicon Valley.

Las Vegas staat begin januari in het teken van de Consumer Electronics Show (CES), de belangrijkste technologiebeurs ter wereld die jaarlijks in het Las Vegas Convention Center wordt gehouden. Technologiegiganten uit de hele wereld zijn op deze beurs vertegenwoordigd. Dit jaar zal er voor het eerst ook een dertigtal Nederlandse start-ups op de beurs staan in een eigen Holland Startupdelta Paviljoen.

Silicon Valley is het wereldwijde centrum voor de hightech industrie. Veel techbedrijven opereren vanuit die regio als innovatiehub, zoals Google, Facebook, Apple, Intel, Adobe, Yahoo!, NetFlix, Tesla, Electronic eBay, IBM, Oracle, Microsoft, etc. In de directe omgeving staan kennisinstellingen voor fundamenteel onderzoek, zoals Stanford en Berkeley University en Silicon Valley geldt daarmee als het wereldwijde centrum van innovatie.

Kansen in de Verenigde Staten

Voor Nederlandse bedrijven zijn er veel kansen op zaken doen in de Verenigde Staten op de themagebieden geïntegreerde fotonica, energieopslagtechnologie en ‘smart mobility’.

In deze drie specifieke onderdelen van de HTSM sector bestaat veel overlap tussen vraag en aanbod in de VS en vice versa in Nederland. Nederland heeft belangrijke kennis en expertise op de drie gebieden door de hele keten heen, van onderzoek tot markt. Die kennis is in Silicon Valley erg gewild en biedt daardoor kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Programma

Zowel in Las Vegas als San Francisco (Silicon Valley) bieden we een bedrijvenprogramma aan. Bekijk het voorlopige programma  van de missie.

Aanmelden

De inschrijving voor deze missie sluit op 1 november 2016.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics