Dunea leent 100 miljoen, kansen voor de maakindustrie.

0

De Europese Investeringsbank (EIB) heeft een leningsovereenkomst getekend met drinkwaterleverancier en natuurbeheerder Dunea. De financiering ter waarde van EUR 100 miljoen is ter ondersteuning van Dunea’s vijfjarig investeringsprogramma.

Dunea bedient ongeveer 1,3 miljoen inwoners van 18 gemeenten in de provincie Zuid-Holland, waaronder Den Haag, Leiden en Zoetermeer. Het meerjarige investeringsprogramma dat door de EIB wordt ondersteund, bestaat voornamelijk uit vernieuwing van installaties voor de drinkwaterproductie en vervangingen in het distributienet (transportleidingen,  Pimhoofdleidingen en aansluitleidingen).

“Ik denk niet dat ik het belang van water uit hoef te leggen, zeker niet in Nederland”, zei EIB Vice-President Pim van Ballekom. “De Europese Investeringsbank is verheugd dat ze kan bijdragen aan het instandhouden van een zo hoog mogelijke waterkwaliteit voor zoveel burgers. Men realiseert zich vaak niet hoeveel werk en investeringen er nodig zijn om schoon en betrouwbaar drinkwater te leveren, elke dag weer. Het is dan ook belangrijk om bedrijven zoals Dunea daarin te ondersteunen. De bank van de EU staat klaar om te investeren in kerninfrastructuur in Nederland, daar waar zij toegevoegde waarde heeft.”

DuneaWim Drossaert, directeur van Dunea, stelde: “Deze financieringsmogelijkheid helpt ons in een natuurlijke omgeving met moderne en duurzame technieken voldoende drinkwater te blijven produceren. Onze waterklanten kunnen daardoor ook in de toekomst blijven rekenen op heerlijk drinkwater en goede recreatiemogelijkheden in onze mooie natuurgebieden.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics