DSM en ecosysteempartners presenteren digitaal platform om acceptatie 3D-printen te versnellen

0

Royal DSM, een wereldwijd op wetenschap gebaseerd bedrijf in Nutrition, Health and Sustainable Living, presenteerde onlangs een digitaal platform voor additive manufacturing op Formnext. Het platform, ontworpen door DSM en partners als onderdeel van de I AM Tomorrow Challenge van het bedrijf, wil een leemte opvullen in de waardeketen van additieve productie. Nu wil DSM fabrikanten uit een groot aantal sectoren aantrekken om het platform de komende maanden te helpen afstemmen en ontwikkelen.
DSM’s I AM Tomorrow Challenge is officieel gelanceerd in juni 2019. In nauwe samenwerking met Hexagon Manufacturing Intelligence en Ultimaker heeft DSM een uitnodiging voor startups over de hele wereld uitgeschreven om zich in te schrijven voor een uniek acceleratorprogramma. Van de 74 aanvragers werden zes startups geselecteerd om te helpen bij de ontwikkeling van een nieuw, digitaal workflowplatform: Authentise, Additive Flow, Ecochain, iPoint, Neural Concept en nTopology. De bedrijven hebben de afgelopen drie maanden hun krachten gebundeld om samen een digitale additieve productieworkflow te ontwikkelen die de behoeften van klanten vertaalt in productieoplossingen.

Ontbrekende schakel in de waardeketen
Het doel van dit digitale platform is om kennis over toepassingen, materiaal en verwerking te benutten om fabrikanten te informeren over de prestaties, duurzaamheid en economische levensvatbaarheid van additieve productie voor hun specifieke toepassingen. De bedrijven hebben zich gericht op een workflow die fabrikanten ondersteunt bij het screenen, ontwerpen en simuleren voordat een onderdeel daadwerkelijk wordt afgedrukt. Hiermee wil de I AM Tomorrow Challenge een leemte opvullen die momenteel bestaat in de waardeketen van additieve productie.
De workflow omvat onder andere een materiaalcentrum, topologieoptimalisatie en 3D-printprestaties en processimulatie. Het steunt actief op de sterke punten van de deelnemende start-ups, evenals op de opgebouwde 3D-printexpertise van DSM, Ultimaker en Hexagon Manufacturing Intelligence.
De huidige iteratie van de digitale workflow is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Royal HaskoningDHV. Het in Nederland gevestigde ingenieursbureau fungeerde als een leidende klant voor de zes startups bij het ontwikkelen van het platform. In de komende maanden zal DSM de maakindustrie helpen om nieuwe partners te betrekken bij de ontwikkeling en validatie van zijn digitale workflowplatform. Hiermee wil DSM samen een digitaal platform creëren dat is afgestemd op de behoeften van bedrijven van verschillende groottes, in verschillende sectoren en met verschillende productieprocessen.

“Versnel de acceptatie van additive manufacturing over de hele wereld”
Hugo da Silva, VP Additive Manufacturing DSM: “Bij DSM willen we gemeenschappelijke belemmeringen voor de acceptatie van 3D-printen wegnemen. Een digitaal platform, dat fabrikanten een gedetailleerde en gepersonaliseerde 3D-printworkflow kan bieden, zal veel van de complexiteit wegnemen die de afgelopen jaren in de industrie is gekropen. Door veelbelovende start-ups te ondersteunen en nauw samen te werken met hen en onze partners, versterken we ons 3D-printecosysteem en versnellen we de acceptatie van additive manufacturing over de hele wereld. ”
Pieter Wolters, Managing Director DSM Venturing: “De I AM Tomorrow-uitdaging is de negende startup-uitdaging van DSM en we hebben ervaring met het voeden en uitdagen van startende bedrijven om te groeien. Via het accelerator-programma leren we de mogelijkheden van de kandidaten kennen en weten hoe zij samenwerken met andere ecosysteemspelers, terwijl de startups DSM leren kennen. Het accelerator-programma is een proof of concept voor toekomstige samenwerking, wat leidt tot een sneller besluitvormingsproces voor potentiële investeringen en partnerschappen. ”
Additive manufacturing is in opkomst als een duurzamere, transparantere en kosteneffectievere manier om producten te produceren door afval te verminderen en transport te minimaliseren. DSM heeft meer dan 25 jaar geleden met de Somos®-producten de pionier in de additive manufacturing-industrie geholpen. Nu werkt DSM samen met zijn partners om het digitale ecosysteem te stimuleren dat de overgang naar additieve productiemethoden kan helpen versnellen. DSM wil in de nabije toekomst een commercieel levensvatbare versie van zijn digitale platform ontwikkelen.
Bekijk de video voor meer informatie over de achtergrond van I AM Tomorrow Challenge.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics