DSM en AMT gaan samenwerken om schaalbaarheid 3D-printen te verbeteren

0

Royal DSM, een wereldwijd opererend bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van voeding, gezondheid en duurzaam wonen, gaat samenwerken met Additive Manufacturing Technologies (AMT) om klanten complete 3D-printoplossingen te kunnen bieden: materialen en geautomatiseerde nabewerking die de schaalbaarheid van additive manufacturing zullen verbeteren.

Samen zullen DSM en AMT zich inspannen om de acceptatie van additieve manufacturing te versnellen door klanten oplossingen te bieden die de filament-en poedermaterialen van DSM bevatten en de nabewerkingstechnologie van AMT. Klanten zullen de voordelen van de samenwerking voor het eerst ervaren als ze het gebruik van de Arnitel® van DSM en Novamid® filamenten, evenals Arnite® T PBT-poeders, zullen kunnen optimaliseren met de geautomatiseerde nabewerkingsmachine van AMT, PostPro3D. Dat zal hen tijd, geld en energie besparen. Traditionele is nabewerking van 3D-geprinte objecten een zeer handmatig proces – bijna 60% van de kosten van additieve productie wordt daaraan toegeschreven. PostPro3D stelt fabrikanten in staat om gladde delen te produceren met oppervlaktekwaliteit zo goed als componenten door spuitgieten gefabriceerd zijn. De PostPro3D van AMT is veilig, duurzaam en ‘s werelds enige UL-goedgekeurde nabewerkings machine, aldus persinformatie van DSM.

De twee bedrijven zullen de voordelen van DSM-materialen en de technologie van AMT delen in hun gecombineerde wereldwijde netwerk en zo klanten in belangrijke industrieën zoals automotive, gezondheidszorg, elektronica en wearables voorzien van allesomvattende begeleiding en ondersteuning .

Er wordt momenteel gewerkt aan meer gezamenlijke ontwikkelingen, waaronder de mogelijkheid om kleur toe te voegen aan gedrukte PBT-onderdelen. “Post-processing wordt vaak over het hoofd gezien bij het investeren in 3D-printen, terwijl het een belangrijk factor is voor de schaalbaarheid van 3D-printen. We zijn verheugd dat we onze klanten nu een geïntegreerde oplossing kunnen bieden die veilig en duurzaam is “, aldus Nirali Surati, product manager additive Manufacturing bij DSM. “Geautomatiseerde naverwerking maakt het mogelijk om 3D-printen te laten uitgroeien tot een concurrerende industriële productiemethode.”

“We zijn verheugd om samen te werken met DSM om echte en schaalbare mogelijkheden bieden voor een breed scala aan industriële 3D-print-toepassingen. Te lang is additieve productie gezien als een standalone oplossing voor prototyping en kleine volumes, wat vaak leidt tot teleurstelling of verlaten projecten. Alleen door de volledige productieproces keten, inclusief optimale materiaalkeuze en geautomatiseerde nabewerking, te overwegen, kan het uitgebreide potentieel van additieve productie worden gerealiseerd voor het vergroten van de volumes van onderdelen, “, aldus Joseph Crabtree, CEO bij AMT.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics