Drie PortXL start-ups gaan verbinding aan met Van Oord

0

Van Oord gaat de samenwerking aan met drie start-ups die via het innovatieplatform PortXL zijn gescout. Op 14 juni werden de contracten getekend in aanwezigheid van CEO Pieter van Oord. In de zoektocht naar nieuwe samenwerkingen zette Van Oord in op twee innovatiethema’s; duurzaamheid en digitalisering.

Voor het derde jaar is Van Oord hoofdsponsor van PortXL. De keuze voor de thema’s duurzaamheid en digitalisering is ontstaan vanuit de behoefte om externe kennis te combineren met interne innovaties. Deze samenwerkingen bevorderen de vernieuwing buiten het maritieme vakgebied.

Contracten

Het eerste contract is een samenwerking met ECOncrete. ECOncrete biedt duurzame oplossingen voor de bouw van ecologisch infrastructuren. In opdracht van Van Oord start een onderzoeksproject op verschillende windparken voor de Nederlandse kust. Het project omvat het testen van verschillende bodemmaterialen die de funderingen van offshore windparken beschermen en de groei van oesterbanken stimuleert. De oesterbanken voorkomen erosie van de bodem rond de fundering van de windmolens en ze vergroten de biodiversiteit in de Noordzee.

De Canadese start-up Ionada ontwikkelt nieuwe technieken (scrubbers) voor het reinigen van uitlaatgassen van scheepsmotoren. Het product voorkomt daarmee de uitstoot van schadelijke deeltjes, waaronder zwaveloxiden, stikstofoxiden en koolstofdioxide.

De start-up CargoLedger biedt blockchain-oplossingen voor logistieke processen. Van Oord tekende een contract voor een database-oplossing voor het delen van rapporten en data van drone-activiteiten met toezichthoudende instanties en leveranciers.

Met deze veelbelovende samenwerkingen is de derde editie van PortXL opnieuw een succes. Voor Van Oord aanleiding om zich ook voor de vierde editie in 2019 als hoofdsponsor aan PortXL te verbinden.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics