Draadloze seriële communicatie met SMC EX600-W

0

Met het seriële communicatiesysteem EX600-W van SMC ontdekken klanten de eenvoud en het gemak van draadloos. De EX600-W is een product dat in uiteenlopende industriële omgevingen kan worden toegepast, zoals in de automotivesector en bij lasprocessen. Het systeem kan vrijwel overal worden geplaatst. Die flexibiliteit bewijst zich in onder meer productieprocessen met bewegende delen, zoals draai- en indexeertafels en robotarmen.

Het systeem zorgt ervoor dat minder kabels en aansluitingen nodig zijn, waardoor installatie, aanpassingen en onderhoudstijd tot een minimum worden beperkt. Ook het risico van ontkoppeling en circuitonderbreking is zeer gering, waardoor prestaties en productiviteit gewaarborgd zijn.

De EX600-W is een decentrale oplossing die compatibel is met EtherNet/IP™ en PROFINET. Het systeem is bestand tegen elektrische ruis, waardoor het zelfs in zware industriële omgevingen betrouwbaar is. Zowel digitale als analoge signalen en pneumatische systemen kunnen worden beheerd.

De EX600-W maakt gebruik van de hoogfrequente beperkte ISM-band voor industriële, wetenschappelijke en medische toepassingen. De communicatie is uiterst betrouwbaar, omdat storingen door frequentieverspringing van andere draadloze apparatuur in de productieomgeving worden voorkomen. Daarnaast verhindert gegevensversleuteling onbevoegde toegang.

SMC Nederland wil herkend worden als dé kennispartner voor veilige en duurzame technologie in de industriële automatisering. De Japanse waarden zijn de basis van het handelen naar medewerkers en klanten. Het productportfolio bestaat uit 12.000 basisproducten en meer dan 700.000 varianten en biedt oplossingen voor de automatisering van diverse industriesectoren.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.