DKTI leidt tot Albert Heijn Proeftuin elektrische en hybride trucks

0

Vrijdag 15 februari 2019 was in het Albert Heijn distributiecentrum Zaandam de kick-off voor de proeftuin voor elektrische en hybride trucks. DKTI (Demonstratieregeling Klimaattechnologieën en -innovaties in Transport) speelde een belangrijke rol bij de totstandkoming.

Albert Heijn toonde twee elektrische trucks van DAF/VDL, twee plug-in hybride trucks van DAF en een innovatief snel-laadplein. Voor DAF en VDL is het testen van hun elektrische trucks in deze proeftuin een belangrijke stap naar het eindproduct.

Tweede DKTI-tender opent in maart

De regeling van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat versnelt duurzame, innovatieve ontwikkelingen in de transportsector. In maart 2019 opent een nieuwe DKTI-tender. Het totale subsidiebedrag is ongeveer € 30 miljoen. De voorwaarden blijven grotendeels gelijk. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met de DKTI-adviseurs van RVO.nl.

Op 21 maart 2019 is er een informatiesessie over de 2e DKTI tender tijdens de Landelijke bijeenkomst: Brandstofvisie 2.0: energiedragers in de mobiliteit.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics