DISCA tweede ronde: 27 bedrijven die kans maken op de Best Customer Award, 28 op de Best Knowledge Supplier Award en 36 op de Best Process & Parts Supplier Award.

0

Dit jaar zijn er 91 oem’ers en toeleveranciers doorgegaan naar de tweede ronde van de 20e Dutch Industrial Suppliers and Customer Awards (DISCA) van Link Magazine . Daaronder zitten 27 bedrijven die kans maken op de Best Customer Award, 28 op de Best Knowledge Supplier Award en 36 op de Best Process & Parts Supplier Award. Drie jury’s selecteren momenteel wie op donderdag 24 november in de feestelijke finale staan. Daar heeft de zaal het helemaal voor het zeggen en kiest de awardwinnaars van 2022.

Joes Wigman (managing director bij Berenschot) is juryvoorzitter in de categorieën Best Knowledge Supplier Award en Best Parts & Process Supplier Award. Foto: Sam Rentmeester

‘Nomineer nu die echte partner – een leverancier of een klant – voor een van de drie DISCA-awards.’ Dat was de oproep van de uitgevers en de redactie van Link Magazine en daar is weer volop gevolg aan gegeven. De Genomineerden in de tweede ronde.

Marc Hendrikse (oud-ceo NTS-group) heeft die rol bij de Best Customer Award.

Onderscheidend aan de DISCA is dat bedrijven zich niet zelf kunnen voordragen, maar daarvoor afhankelijk zijn van hun klant of toeleverancier. Jaarlijks maakt Link Magazine een rondgang langs een zeer groot aantal bedrijven, met de vraag of ze een of meerdere toeleveranciers of klanten willen nomineren. Dat kan voor drie awards:

Best Process & Parts Supplier: De prijs voor de Best Process & Parts Supplier is speciaal voor leveranciers ingesteld die, geconfronteerd met vaak (extreem) grote sourcingsproblemen toch (min of meer) op tijd, tegen de afgesproken prijs weten te leveren. Die weten te presteren, ondanks de grote logistieke problemen en de sterk gestegen transportkosten. Deze award is dus voor de leverancier die zich onderscheidt met zowel betrouwbare productie en distributie van parts, als met het uitstekend op orde hebben van zijn bedrijfsprocessen.

De genomineerden in de tweede ronde van de Best Process & Parts Supplier:

247 tailorsteel.com Varsseveld
Actemium Solutions & Services Veghel
Apex Dynamics Helmond
Betech Kunststoffen GRONINGEN
Contour Covering Technology Winterswijk
EBV Elektronik GmbH & Co. KG. MAARSSENBROEK
Edumar Metaalbewerking Someren
Faulhaber Benelux EINDHOVEN
Festo Delft
Future Electronics BREDA
ITEQ Industries AMERSFOORT
itsme Raamsdonkveer
Joppen Metal Solutions Beringe
KMWE Precision Systems Eindhoven
Labo Mechanische Bewerking GELDROP
LM Systems Veenendaal
Machinefabriek JMBA Someren
MCA  (Motion Control Automation) Varsseveld
MCB Nederland Valkenswaard
Mevo Precision Technology Ruurlo
Nidec Netherlands SLIEDRECHT
Oreel Hallum
Phoenix 3D Metaal Eindhoven
Protonic Holland HOORN
Refitech Composites Waalwijk
Rittal Zevenaar
Schneider Electric Hoofddorp
SEW-Eurodrive Rotterdam
SMC Nederland Amsterdam
SNL Group Schijndel
Solar Nederland Alkmaar
Timmerije Neede
Van Egmond Elektrogroothandel Doetinchem
VariAss Electronics Veendam
VDL ETG Eindhoven
VDL TBP Dirksland
Würth Elektronik DEN BOSCH

 

Best Knowledge Supplier: Voor de Best Knowledge Supplier Award kunnen toeleveranciers worden genomineerd met eigen r&d (inclusief engineering) in Nederland. In deze categorie vallen de bedrijven die, dankzij hun ontwikkel- en engineeringsinspanningen, uitblinken in het toevoegen van waarde aan het eindproduct van de klant. Deze suppliers dragen er door kennis toe te voegen substantieel aan bij dat met het eindproduct meer geld wordt verdiend en/of de kosten ervan lager worden.

De genomineerden in de tweede ronde van de Best Knowledge Supplier:

3T Enschede
Apparatenfabriek ARA Aalten
Bosch Rexroth Boxtel
DEMCON Enschede
EPR Technopower Nijmegen
ERIKS Nederland Alkmaar
Festo Delft
Frencken Europe Eindhoven
Future Electronics BREDA
Hankamp Gears Enschede
Hellings Machinebouw Sint-Oedenrode
Hostma BV WESTERHOVEN
Ingenieursbureau Post & Dekker Amsterdam
Kusters Precision Parts OSS
Lenze ‘s-Hertogenbosch
MTA Helmond
NTS Norma Hengelo
Omron Electronics Hoofddorp
Oreel Hallum
PM Dedemsvaart
Prodrive Eindhoven
Siemens Nederland ‘s-Gravenhage
Sioux Technologies Eindhoven
Staubli Robotics Benelux Bissegem / België
Technobis Alkmaar
TRiOS Precision Engineering Neede
VHE Industrial automation Eindhoven
Viro Hengelo

 

Best Customer Award: Voor de Best Customer Award kunnen Nederlandse industriële uitbesteders op oem- of first tier supplier-niveau worden genomineerd, met eigen r&d/engineering die productie en/of ontwikkeling/engineering uitbesteden. Hieronder vallen bedrijven die hun toeleveranciers door transparantie, heldere communicatie en het nakomen van afspraken in staat stellen zoveel mogelijk toegevoegde waarde te leveren en zo de waarde van het eindproduct te verhogen en/of de kosten ervan te verlagen.

Alle bedrijven die door meer dan één klant of leverancier worden genomineerd, zijn door naar de tweede ronde. Daarin volgt nu een kort assessment. Vervolgens bepaalt een jury wie doorgaan naar de finale en worden op donderdag 24 november live de winnaars gekozen. Joes Wigman (managing director bij Berenschot) is juryvoorzitter in de categorieën Best Knowledge Supplier Award en Best Parts & Process Supplier Award. Marc Hendrikse (oud-ceo NTS-group) heeft die rol bij de Best Customer Award.

De genomineerden in de tweede ronde van de Best Customer Supplier:

AAE Helmond
Alfen ICU Almere
ASML Veldhoven
BD Drachten
Bergh Hybrid Circuits ‘s-Heerenberg
Bestronics Veldhoven
BluePrint Automation Woerden
Bronkhorst High-Tech Ruurlo
Demcon Enschede
Hittech Multin ‘s-Gravenhage
Holmatro Hydraulics Raamsdonksveer
IAI Industrial Systems Veldhoven
Koninklijke Boon Edam Edam
Lely Maassluis
Malvern-Panalytical Almelo
MTA Helmond
Nearfield Instruments Rotterdam
Neways Advanced Applications Eindhoven
Elekta | Nucletron Veenendaal
Priva De Lier
Raith Nanofabrication Best
Tembo Group Kampen
Thales Nederland HENGELO
Vanderlande Veghel
VDL ETG Eindhoven
Voortman Steel Machinery Rijssen

 

DISCA’22 op 24 november: spraakmakende talkshow plus spannende finale

De feestelijke DISCA-finale is 24 november, wanneer de zaal de uiteindelijke winnaars kiest. Foto: Bart van Overbeeke

‘Wie zijn nu je échte partners?’ Dat is dit jaar het thema van de DISCA-awards van Link Magazine. De huidige tijd kenmerkt zich door grote sourcingsproblemen, met vaak verstrekkende gevolgen: van grote onduidelijkheid over de prijsstelling en levertijden tot en met afnameverplichtingen en het – onbedoeld – vergroten van het aantal suppliers. Juist nu wordt duidelijk wie je echte ketenpartners zijn.

Dat ware partnerschap, gerelateerd aan de instabiliteit in de toeleverketens, komt ongetwijfeld ook aan bod tijdens de immer boeiende talkshow waarmee de DISCA-uitreiking op donderdag 24 november 2022 begint. Start van de bijeenkomst: 15.30 uur in Boerderij Mereveld, vlakbij de stad Utrecht. De line-up bestaat uit vooraanstaande sprekers, onder wie Marieke Blom, chief economist en global head of research van ING, Pieter de Groot, managing director en ceo van Tempress Systems, Emile Asselbergs, coo van CryoSol-World en Lars Kool, ceo/cto van Urban Mobility Systems.

Carolien Meijer, manager strategic marketing bij Bronkhorst High-Tech in Ruurlo, en René Savelsberg, managing partner en co-founder van SET Ventures, leiden de discussie.

Op donderdag 24 november 2022 0m 15.30 ontvangen wij onze gasten bij Boerderij Mereveld te Utrecht heeft de zaal het voor het zeggen en kiest de awardwinnaars van 2022 na Link Magazine’s ‘Wie zijn jouw échte partners?’- talkshow. Meldt u aan voor 24 november.

Programma
15.30 uur – 16.00 uur
Ontvangst in het Achterhuis & De Deel
Aankomst met een aangekleed kopje koffie met een vleugje Link-experience

16.00 uur – 18.00 uur
Link Magazine’s Talkshow ‘Wie zijn jouw échte partners?’ in het Koetshuis
Presentatie: René Savelsberg & Carolien Meijer met als gasten aan tafel:

18.00 uur – 18.45 uur
Aperitief & netwerkborrel in het Achterhuis en De Deel

18.45 uur – 22.00 uur
Diner in het Koetshuis met de uitreikingen van de Dutch Industrial Suppliers & Customer Awards 2022

Na de borrel, tijdens het diner, is de live finale van de Dutch Industrial Suppliers & Customer Awards. In elke categorie volgen gloedvolle pitches, waarin de genomineerden voor het voetlicht worden gebracht. De zaal kiest de uiteindelijke winnaars.

 Link Magazine organiseert de DISCA jaarlijks in samenwerking met ING en ISAH Business Software. Voor nadere informatie kijk op www.linkmagazine.nl of mail naar disca@linkmagazine.nl. Via dit adres kunt u zich aanmelden om bij de DISCA aanwezig te zijn.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.