DISCA 2012 Winnaar Best Knowledge Supplier 2012

0

‘Trots? Of, zoals we in Friesland zeggen, grutsk?’, vroeg juryvoorzitter Joost Krebbekx aan de winnaar van de Best Knowledge Award 2012? ‘Omdat alle drie de prijzen naar Brabant gaan, zou ik het keigaaf willen noemen’, repliceerde Geert Jakobs, cto van VDL ETG, gevat. Zijn reactie was tekenend voor de goede, losse sfeer waarin de DISA-contest ook deze keer weer verliep.

De DISA-contest wordt jaarlijks georganiseerd door Link Magazine en werd dit jaar mede mogelijk gemaakt door ING en Sofon Guided Selling. Voor de elfde ‘DISA’ in successie werden al met al 277 toeleveranciers door hun opdrachtgevers genomineerd. Veel bekende namen, jazeker, maar toch ook een aantal ‘onbekenden’. In een uitgebreid assessment, waarin de onderlinge verschillen flinterdun bleken, kwamen de drie ‘beste industriële toeleveranciers van Nederland’ bovendrijven: VDL ETG (Best Knowledge Supplier Award), Labo Mechanische Bewerking (Best Logistics Supplier Award) en Prodrive (Achievement Award).

Stukje erkenning

Inderdaad hebben de drie winnaars Noord-Brabant – of meer specifiek: de regio Eindhoven – als thuisbasis. Met de kanttekening dat ook de vestiging van VDL ETG in Almelo enkele malen werd genomineerd. En dat enkele genomineerden van elders uit het land de hoofdprijzen slechts op een haar na misliepen (zie verderop in deze uitgave). ‘De trots van de Nederlandse maakindustrie zit hier’, constateerde Annerie Vreugdenhil, directeur Commercial Banking bij ING en samen met William Smit (organisatieadviseur en partner van PwC) ‘aanjager’ van de talkshow die aan de prijsuitreiking voorafging.

Meedenker in innovaties

Best knowledge supplier: VDL ETG

VDL ETG is bepaald geen onbekende in de DISA-eindstrijd. Maar het is voor het eerst dat de grote Eindhovense vdl ard Romerssystem supplier de prijs binnenhaalt. ‘Ik meen dat we er regelmatig dichtbij zijn geweest’, zegt business development manager Ard Romers. ‘Echt fantastisch dat het nu dan toch gelukt is.’ De jury noemt VDL ETG ‘een uitstekend meedenker en kritisch doorvrager in het iteratief proces om tot innovaties te komen; zo worden zaken duidelijk, zelfs als de klant niet goed weet wat hij precies bedoelt.’ Doelmatige ontwikkel- en productieprocessen staan er borg voor dat steeds conform de afspraken – en op tijd – wordt geleverd. VDL ETG weet, aldus de jury, ‘opdrachten zo produceerbaar te maken dat het eindresultaat vaak goedkoper is dan vooraf geraamd – wat compenseert dat het bedrijf niet de allergoedkoopste is’. Sterk is ook het brede palet aan kennis van mechatronica, machinebouw en bijvoorbeeld ook vloeistofgedrag. De jury roemt verder de transparante kostenstructuur. ‘De klant weet vooraf hoeveel koopdelen in de toelevering zitten en welke marge daarop en op andere delen gemaakt is. Dus: geen verrassingen achteraf.’

VDL Enabling Technologies Group is een grote system supplier van hoogwaardige mecha(tro)nische componenten, modules en complete systemen voor een internationale klantenkring van oem’ers die geavanceerde productieapparatuur leveren en/of van geavanceerde productielijnen gebruik maken. Belangrijke markten zijn semiconductor- en analyseapparatuur, solar- en medische apparatuur en aerospace & defensie. VDL ETG, met het hoofdkantoor in Eindhoven, heeft productievestigingen in Eindhoven, Almelo, Singapore en Suzhou (China) en 1.700 medewerkers. Voortgekomen uit Philips Machinefabrieken is VDL ETG sinds 2006 een van de ruim tachtig werkmaatschappijen van de VDL Groep.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics