DISA 2010 Finalisten Categorie 1 – Best Product Suppliers 201

0

SEW-Vector  

SEW-Vector Aandrijftechniek in Rotterdam won in 2008 de DISA en heeft dit jaar die prestatie bevestigd met een finaleplaats. ‘Parts supplier met r&d-vermogen en innovatieve producten’, stelt de jury. ‘In staat om snel te werken met functionele specificaties en zelf een keuze voor het type aandrijvingen te maken. Bij één oem’er heeft Vector echt het verschil gemaakt op systeemnivau.’ In 2000 werd SEW-Vector Aandrijftechniek overgenomen door het Duitse Eurodrive. De overname betekende voor SEW-Vector een uitbreiding van het assortiment en de mogelijkheid om totaaloplossingen voor alle aandrijf- en besturingstechnische vraagstukken aan te bieden. De groeikansen werden snel benut met nieuwe vestigingen in Zutphen, Purmerend en Grubbenvorst.

Frencken

Frencken Europe uit Eindhoven won de eerste Award in 2002 en legde in 2004 en 2005 beslag op de Achievement Award. De laatste vier jaar moest de veelzijdige leverancier van complete mechatronische systemen, precisiemechanica en plaatwerkcomponenten het echter doen zonder een podiumplaats. De comeback met de derde Achievement Award komt dus op een goed moment. ‘Het werd weer eens tijd’, zo reageert directeur Henk Tappel meteen na de prijsuitreiking. ‘Het is voor ons een aanmoediging om verder te gaan op de ingeslagen weg. De laatste jaren focussen we meer op specialistische projecten. Als het even kan zitten we met de klanten aan tafel om compleet nieuwe producten te ontwerpen. Vanaf scratch, bij wijze van spreken met een leeg vel papier en potlood. Daar investeren we fors in. We willen hogerop in de keten. Niet meer alleen bestaande ontwerpen en producten aanpassen, maar de klanten helpen sneller te innoveren. We willen op bepaalde gebieden de beste zijn, een voorsprong opbouwen ten opzichte van de wereldwijde concurrentie. Focussen dus. De relatie klant-leverancier evolueert naar partnership. Die strategie begint vruchten af te werpen en vinden we ook terug in deze award.’ Mooi voorbeeld is de samenwerking met FEI, producent van elektronenmicroscopen en een van de ondernemingen die Frencken nomineerde. Bij de ontwikkeling en productie van het nieuwste type nauwkeurige preparaatbeweging speelde Frencken een belangrijke rol. 

Tecnovia

De Tecnovia Group in Hengelo is voor oem’ers een one-stop shop voor modulebouw, precisiecomponenten, verspaningsdelen en plaatwerk in grotere series. Tecnovia levert voornamelijk aan de luchtvaart, defensie, marine, medische industrie en laboratoria. ‘Een process supplier die kan omgaan met extreem kleine verspaningstoleranties’, aldus de jury. ‘Tecnovia kan de garanties afgeven die de aerospace vraagt. In dit keurslijf weten de engineers toch nieuwe, betere productiemethoden te ontwikkelen en daarover op systeemniveau te communiceren met de klant. Ze denken goed mee en komen zo tot betere, compactere producten. Door automatisering en communicatievermogen kan Tecnovia de concurrentie met lagelonenlanden makkelijk aan.’

Festo Nederland

Festo won één keer de award (in 2006) en legde in 2008 en 2009 beslag op de Achievement Award. Ook dit jaar werd Festo door een groot aantal klanten genomineerd. Hoewel er geen prijs uitrolde, was de jury vol lof. ‘Festo is een parts supplier met r&d-vermogen. Het bedrijf denkt mee, is proactief en zet de klant op voorsprong. Festo beheerst de technology roadmaps goed en heeft technologisch in zowel pneumatiek alsook elektrische aandrijvingen een voorsprong. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol.’ Bij Festo Nederland in Delft werken 150 mensen. Festo voert een assortiment van meer dan 60.000 pneumatische, elektrische en besturingstechnische componenten voor 200 verschillende industrieën.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics